“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | –оботи
09 май
2017
 
 

≈—» ÷»≈ беше домакин на две конференции по образователна роботика

ќтборите на “ехнологичното училище "≈лектронни системи" към “ехнически университет Ц —офи€ и —офийската професионална гимнази€ по електроника "ƒжон јтанасов" се класираха на 15-то и 17-то м€сто от 25 отбора в общото класиране на ≈вропейската конференци€ по образователна роботика за ученици.

4159 прочитани€

ѕрез последната седмица на месец април ≈вропейски —офтуерен »нститут - ÷ентър »зточна ≈вропа (≈—» ÷»≈) беше домакин на две международни научни конференции по образователна роботика – за ученици и за изследователи. —ъбити€та се реализираха с генералното спонсорство на —јѕ Ћабс Ѕългари€ и Ќаксекс “ехнолоджикал ƒивелопмънт, както и с подкрепата на —офи€ “ех ѕарк, —мартком и јвител. ‘есто Ѕългари€, Ќаксекс “ехнолоджикал ƒивелопмънт, “елепойнт, ќбщина  юстендил и —мартком подкрепиха финансово участието на български ученици и учители в конференциите.

 адър от състезанието. —Ќ»ћ ј: јлександър √лавчев

 адър от състезанието. —Ќ»ћ ј: јлександър √лавчев

ѕрочетете още: –оботиката е на фокус в две конференции в —офи€ “ех ѕарк

¬ рамките на една седмица над 250 ученици от 9 държави (јвстри€, јлбани€, Ѕелги€, Ѕългари€, ѕолша,  увейт, »ран, ≈гипет, ћалта) програмираха своите роботи за четирите кръга състезателна роботика (официалното регионално издание на BotBall, PRIA Aerial, PRIA Underwater и PRIA Open) и представиха научни доклади за новите технологии в роботиката и приложението на роботите в различни сфери на съвременни€ живот. ѕровеждането на състезани€та и представ€нето на научните доклади в рамките на ≈вропейската конференци€ по образователна роботика (ECER 2017) б€ха модерирани от ѕрактически€ институт по роботика в јвстри€, ¬иена (PRIA). «а официални€ регионален кръг на BotBall състезаващите се отбори от ученици в технически и математически гимназии имаха на разположение еднакъв комплект от части и среда за програмиране, с които тр€бваше да постро€т своите роботи и да ги програмират да изпълн€ват задачи автономно в рамките на стандартно състезателно поле. ¬ъв всички кръгове на състезанието участваха общо 36 отбора. ќтборите на “ехнологичното училище "≈лектронни системи" към “ехнически университет – —офи€ и —офийската професионална гимнази€ по електроника "ƒжон јтанасов" се класираха на 15-то и 17-то м€сто от 25 отбора в общото класиране.

≈вропейската конференци€ по образователна роботика е една от най-големите научни конференции за ученици. —ъбитието предостави възможност на учениците да представ€т своите статии и открити€ пред изследователите, които присъстваха на конференци€та „–оботика в образованието“.

Ќад 55 изследователи в областта на роботиката, 9 от които – български учители, представиха новите приложени€ на роботите в образованието и последните продукти и роботизирани системи в двудневната научна конференци€ „–оботиката в образованието“ (RiE 2017). √енерален спонсор на събитието беше —јѕ Ћабс Ѕългари€. ”частваха учени от 20 държави – јвстри€, Ѕелги€, Ѕългари€, ’ърватска, „ехи€, ‘инланди€, √ермани€, √ърци€, »зраел, »тали€, ћалта, ’оланди€, ѕолша, –уси€, —ловаки€, —ловени€, »спани€, “урци€, ¬еликобритани€ и —јў. “е споделиха, че паралелното провеждане на двете конференции (за ученици и за изследователи/ преподаватели), е най-добрата възможност да се демонстрира образователната роботика в действие.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас