“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
04 май
2017
 
 

—дружение “ук-“ам ще даде 3 стипендии по проект "»ди, учи и се върни"

 райни€т срок за кандидатстване по документи е 23.59 ч. на 24 май 2017 г.

2581 прочитани€

ѕрез 2017 —дружение “ук-“ам ще раздаде 3 стипендии на обща стойност от 30 000 лв за образователна степен магистър във второто издание на проекта "»ди, учи и се върни". 

ѕрез 2017 —дружение “ук-“ам ще раздаде 3 стипендии на обща стойност от 30 000 лв за образователна степен магистър във второто издание на проекта "»ди, учи и се върни".„рез сво€ фонд за стипендии, организаци€та подкреп€ мотивирани българи, които искат да продължат образованието си в чужд университет и след това да се върнат да работ€т за Ѕългари€.

ќрганизаторите в€рват, че положителната пром€на тук в Ѕългари€ зависи от нас и можем да € постигнем, черпейки опит и от там. »зключително ценни за ц€лото ни общество могат да бъдат знани€та, които студентите придобиват в университети на световно равнище; умени€та, с които се сдобиват при стажовете си в чуждите компании, както и разширени€т мироглед, който развиват при общуването си с хора от ц€л св€т, см€тат от сдружението.

ќсвен финансовата подкрепа и възможността да получат образование в чуждестранен университет, одобрените кандидати ще бъдат подкреп€ни от “ук-“ам за бъдещото им професионално развитие, ще бъдат попул€ризирани сред контактите на организаци€та и ще станат част от общност на млади професионалисти с опит или образование в чужбина.

—редствата за стипендиите са събрани чрез индивидуални и корпоративни дарени€, част от crowdfunding кампани€та “—говорна дружина носи опит от чужбина”. ¬ не€ се включиха 116 човека и две компании, като доказаха, че българските традиции за дарителство от миналото могат да бъдат възродени и днес. ѕосолството на —јў в —офи€ за втора година подкреп€ финансово комуникационната кампани€ на фонда. ћиналата година проектът подкрепи трима души с общо 11000 лв за магистратурите им в ’арвард,  еймбридж и ћарбург. Ќа т€х скоро им предстои завръщане в Ѕългари€.

”слови€та за участие в конкурса включват кандидатите да имат само българско гражданство и да притежават бакалавърска степен, придобита между 1 €нуари 2012 и 31 юли 2017 г. —ъщо така те могат да предостав€т потвърждение за прием в университет към 31 юли 2017 с начална дата на курса на обучение през 2017 г. и да докажат достатъчно ниво на владеене (B2 или по-високо) на езика, на който ще се провежда обучението. ѕредимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипенди€та е от решаващо значение.

ѕрочетете още: ќбразование и реализаци€ в сферата на компютърните и инженерните науки

 райни€т срок за кандидатстване по документи е 23.59 ч. на 24 май 2017 г. ќдобрените след този етап кандидати ще тр€бва до 8 юни да запишат видео с дължина до 2 минути и да разкажат как виждат бъдещето си в Ѕългари€. ќстаналите след втори€ кръг ще получат покана за интервю. “римата стипендианти ще бъдат избрани от комиси€, съставена от вътрешни и външни оценители и ще бъдат об€вени на 29 юни. ѕълните услови€ за кандидатстване могат да бъдат намерени на страницата: http://fund.tuk-tam.bg/

ѕо време на програмата си в чуждестранни€ университет стипендиантите ще информират ““ук-“ам” за хода на следването си. —лед завършването си ще могат да останат до 6 месеца в чужбина за стаж или работа по проект. —лед изтичането им ще тр€бва да се завърнат и да бъдат наети на работа в Ѕългари€ за период от поне една година.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
»нтервю

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
»ван √еоргиев, Kaufland Service: –азвитието е ключово за бизнеса ни»ван √еоргиев, Kaufland Service: –азвитието е ключово за бизнеса ни

ћарката  ауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. ћалцина обаче зна€т, че от Ѕългари€ се поддържат н€кои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедр€вани в...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас