Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
04 май
2017
 
 

Теленор вдигна с 2% приходите си за първото тримесечие на 2017

Печалбата преди данъци EBITDA на мобилния оператор също нараства – с над 3%.

2354 прочитания

159 млн. лв. са общите приходи на Теленор България за първото тримесечие на 2017 г., което е увеличение с 2% в сравнение със същия период на 2016 г. Приходите от мобилни такси и услуги са нараснали с 1% на годишна база до 118 млн. лв., обявиха от мобилния оператор, цитирайки данните от финансовия доклад на Telenor Group.

Печалбата пред данъци, лихви и амортизации (EBITDA) за периода януари – март 2017 г. е с 2 млн. лв. повече на годишна база, или около 60,5 млн. лв. Това означава ръст с 3% на годишна база благодарение на по-високите приходи от абонатите на договор, добавят от Теленор България.

Общият брой на мобилните потребители на компанията е намалял със 111 000 през първото тримесечие, като това се дължи на намалението на броя потребители на предплатени услуги. „Това доведе до 6% намаление на общата клиентска база на компанията на годишна база“, обясняват от оператора.

Прочетете още: Теленор ще деактивира предплатени карти на потребители с над 10 карти

Тенденцията за преминаване към мобилни планове с по-висока месечна такса е довело до 6% ръст на средния месечен приход от един потребител (ARPU), който за първото тримесечие на т.г. е 12,9 лв. при 12,1 лв. за същия период на 2016 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас