Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
03 май
2017
 
 

Майкрософт представи продуктите си за сферата на образованието

3214 прочитания

Новите си продукти и решения за преподаватели и ученици, Windows 10 S, обновен Microsoft Teams, функционалности в Minecraft: Education Edition, 3D и Windows Mixed Reality инструменти за интерактивно преподаване, показа Microsoft на официално събитие в Ню Йорк.

Windows 10 S е специална конфигурация на Pro версията на операционната система, която предлага познатите функционалности, но с по-голям фокус върху сигурността и производителността. Всички приложения се свалят директно от Windows Store за допълнителна сигурност, като преподавателите и учениците могат да се възползват от пълния офис пакет Office 365, включващ всички функционалности на Word, Excel, One Note и PowerPoint. Допълнително, с Windows 10 S те получават достъп и до приложения като инструменти за обучение и оценяване, публикуване на съдържание, интерактивни табла и др.

Прочетете още: Microsoft добави нов Surface Laptop към увеличаващото се портфолио

Според компанията функционалността Tab Preview Bar в браузъра Microsoft Edge улеснява учениците в търсенето на информация онлайн и управлението на училищни проекти, а Windows Ink им позволява да нанасят бележки директно върху конкретна интернет страница и да ги споделят със съучениците си.

Новата версия на Microsoft Teams предлага необходимите инструменти за дигитализиране на учебния процес и взаимодействие между преподаватели и ученици. Приложението е интегрирано с OneNote Class Notebooks и позволява на преподавателите да споделят съдържание, да оценяват и да персонализират учебния процес, както и да комуникират с учениците и техните родители.

Играта Minecraft: Education Edition е част от учебния процес в над 100 държави, като преподавателите я използват, за да насърчат критичното мислене и работата в екип на учениците си. Новата функционалност Code Builder for Minecraft: Education Edition помага на учениците да усвоят основите на програмирането и интегрира популярни образователни платформи като Tynker и ScratchX, както и новата отворена платформа на Microsoft MakeCode.

3D и Windows Mixed Reality инструментите на Майкрософт са създадени, за да помогнат на преподавателите да интегрират интерактивно учебно съдържание. По време на събитието Microsoft представи новата функционалност за Windows 10, наречена View Mixed Reality, която ще бъде достъпна от есента на 2017 г. View Mixed Reality позволява визуализиране на триизмерни обекти от екрана в реална среда с помощта на стандартна RGB камера.

Microsoft също така обяви, че ще си партнира с компанията Pearson за 3D и смесена реалност в учебното съдържание в университети и училища. До 2018 г. Pearson ще предоставя учебно съдържание за Windows Mixed Reality устройства в сферата на здравеопазването, търговия, история и научните дисциплини.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас