Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
03 май
2017
 
 

AMD отчита 18% ръст на приходите през първото тримесечие на 2017 г.

3151 прочитания

984 млн. долара приходи, както и оперативни загуби от 29 млн. и нетни загуби от 73 млн. долара обяви AMD за първото тримесечие на 2017 г. Въпреки, че все още не може да елиминира загубите през изминалото тримесечие компанията е успяла да ги съкрати значително, благодарение на постигнатия 18% ръст в оборота. За сравнение в началото на миналата година компанията отчете 832 млн. приходи и 68 млн. долара оперативни загуби.

При изчисляване на резултатите по т.нар. GAAP стандарт компанията отчита 948 млн. долара приходи и 6 млн. долара оперативна загуба за първото тримесечие на 2017-та. Преди една година аналогичните показатели бяха съответно 832 млн. и -55 млн. долара.

Лиса Су

Прочетете още: AMD пуска на пазара професионално графично решение с два процесора

“Постигнахме 18 % ръст на приходите в сравнение с миналоодишния период, което се дължи основно на силното търсене на нашите високопроизводителни процесори Ryzen, както и на графичните процесори – обяснява Лиса Су, президент и главен изпълнителен директор на AMD. – Ние сме позиционирани към солиден ръст на приходите и възможности за вдигане на маржа на печалбата във всички области на нашия бизнес през годината с иновациите, производителността и възможностите за избор, които носим на все повече пазари.”

Редно е да се отбележи, че сега оповестените приходи са с 11% по-ниски от 4-то тримесечие на 2016 г. предимно поради сезонните продажби и в двата сегмента. Спадът в Изчислителни и графични продукти е бил по-малък поради стартиралите едва в началото на март продажби на настолните процесори от серията Ryzen 7. Ryzen 5 пък видяха бял свят едва през април.

По време на обявяването на финансовите резултати AMD сподели и бъдещите планове по отношение на продуктите си. В началото на второто полугодие се очаква да бъдат пуснати на пазара процесорите Ryzen 3, предназначени за настолни машини, които ще се конкурират със серията Core i3 предложенията на Intel. Към края на годината пък архитектурата ще дебютира и при лаптопите. Тези процесори засега носят кодовото име Raven Ridge.

Също така през идните месеци компанията ще пусне на пазара новите графични решения предназначени за работни станции и сървъри, базирани на архитектурата Vega. Те ще са по-скъпи от предшествениците си (базирани на Polaris) заради използваните в тях напреднали технологии, обяснява още Лиса Су.

По думите ѝ Vega ще са оборудвани с нова подсистема за паметта и ще предлагат „нов геометричен конвейер за драстично подобряване на производителността и енергийната ефективност за следващото поколение GPU натоварвания“.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас