Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
03 май
2017
 
 

Около 250 000 данъчни декларации са подадени по електронен път

Общо половин милион декларации са подали тази година българите, посочват от НАП.

2172 прочитания

Засилване на интереса към подаването на данъчните декларации по електронен път отчитат и тази година от Националната агенция по приходите. Тази година общо в офисите на агенцията са подадени близо 500 000 декларации, като малко под половината от тях са изпратени по интернет.

Общо полови милион декларации са подали тази година българите, посочват от НАП.

Част от тях са подписани с квалифициран електронен подпис, а другите са подписани с безплатния персонален идентификационен код (ПИК), издаван от НАП, съобщи говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

Прочетете още: 11 000 българи с подоходни е-данъчни декларации ще ползват 5% отстъпка

Системата за онлайн деклариране е продължила да работи до полунощ (на 2 май), а в Централна поща в столицата декларациите са приемани до 20,00 ч. на 2 май.

„Почти всяка втора декларация за доходите е получена онлайн тази година. Този интерес към е-услугите на НАП е разбираем, тъй като те спестяват разходи и време както на администрацията, така и на гражданите“, коментира по повод края на кампанията Боряна Георгиева, директор „Обслужване“ в НАП.

Подаването на декларацията по електронен път осигуряваше 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, като тя трябваше да бъде подадена до 31 март. Към средата на март в НАП бяха подадени общо 90 000 декларации, а ползването на отстъпката от 5% бяха заявили 11 000 физически лица.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас