Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
03 май
2017
 
 

Около 250 000 данъчни декларации са подадени по електронен път

Общо половин милион декларации са подали тази година българите, посочват от НАП.

1920 прочитания

Засилване на интереса към подаването на данъчните декларации по електронен път отчитат и тази година от Националната агенция по приходите. Тази година общо в офисите на агенцията са подадени близо 500 000 декларации, като малко под половината от тях са изпратени по интернет.

Общо полови милион декларации са подали тази година българите, посочват от НАП.

Част от тях са подписани с квалифициран електронен подпис, а другите са подписани с безплатния персонален идентификационен код (ПИК), издаван от НАП, съобщи говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

Прочетете още: 11 000 българи с подоходни е-данъчни декларации ще ползват 5% отстъпка

Системата за онлайн деклариране е продължила да работи до полунощ (на 2 май), а в Централна поща в столицата декларациите са приемани до 20,00 ч. на 2 май.

„Почти всяка втора декларация за доходите е получена онлайн тази година. Този интерес към е-услугите на НАП е разбираем, тъй като те спестяват разходи и време както на администрацията, така и на гражданите“, коментира по повод края на кампанията Боряна Георгиева, директор „Обслужване“ в НАП.

Подаването на декларацията по електронен път осигуряваше 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, като тя трябваше да бъде подадена до 31 март. Към средата на март в НАП бяха подадени общо 90 000 декларации, а ползването на отстъпката от 5% бяха заявили 11 000 физически лица.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас