Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
03 май
2017
 
 

Групата PSA и NuTonomy ще тестват напълно автономно Peugeot 3008s

Peugeot 3008s ще разполага със софтуер, сензори и компютри на NuTonomy

1935 прочитания

NuTonomy, разработчик на софтуер за самоуправляващи се коли, си сътрудничи с Groupe PSA за интегриране на нейния софтуер заедно с нейни сензори и изчислителни платформи в напълно автоматизираната спортна кола Peugeot 3008, която е преработена от френския производител специално за тази задача.

Peugeot 3008s ще разполага със софтуер, сензори и компютри на NuTonomy

Стартиращата фирма, която провежда публични тестове на услуга със самоуправляващи се коли в Сингапур, тества свои автономни превозни средства по улиците на Бостън. Тя обяви, че очаква да започне да тества самоуправляващи се коли 3008s по пътищата в Сингапур от септември.

Прочетете още: NuTonomy ще тества в Сингапур самоуправляващи се таксита

NuTonomy е стартираща фирма, основана от двама експерти от Масачузетския технологичен институт (MIT), специализирани в областта на роботиката и интелигентните превозни средства. От август м.г. тя започна да предлага пътувания чрез своите автономни таксита в Сингапур, макар и на избрани потребители, като за целта подписа споразумение с Ръководството за наземен транспорт (LTA) на Сингапур.

Партньорството между NuTonomy и PSA Group прилича на това между Waymo, поделение на Alphabet, компанията майка на Google, което започна да вгражда своята автономна технология в колите на Fiat Chrysler Automobiles. Uber и Daimler също обединиха усилията си през януари т.г. за развитие на безпилотните коли.

Groupe PSA започна да тества автономни коли на обществени пътища във Франция през юли 2015 г. и до март 2017 г. тя започна да предлага възможност „на неспециалисти“ да експериментират с нейните автономни коли по улиците на Париж и като шофьори, и като пътници. Компанията планира да продължи тестовете с още потребители през юни.

Демонстрационните модели на PSA, тествани от шофьори, са снабдени с автономни функции от нива 3 и 4, като те ще бъдат последвани от напълно автономни коли, които компанията ще пусне след 2020 г.

Автономните коли от ниво 3 изискват от шофьора да се намеси при някои спешни случаи, докато колите от ниво 4 могат да обслужват всички функции на шофьора, включително реакция на събития, дори ако той не се намеси, показват спецификациите на стандартизиращата организация SAE International. Peugeot 3008s с технологии на NuTonomy ще оперират в напълно автономен режим, който отговаря на най-високото ниво 5.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас