Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
02 май
2017
 
 

Нови роуминг планове на Мтел включват и съседните страни

С тарифите Мтел без граници потребителите комбинират най-подходящите за тях услуги, включително в Европа, Турция, Сърбия и Македония.

2659 прочитания

Нови мобилни планове, наречени Мтел без граници, стартира Мтел, като потребителите ще могат да изберат най-подходящата за тях комбинация от минути за разговори и мегабайти мобилен интернет, заявиха от българския оператор. На практика те заменят досегашните планове Мтел безкрай, допълвайки ги с мобилно потребление и в роуминг.

Два от плановете „Мтел без граници“ - тарифите 2XL и 3XL, включват минути за разговори, SMS и MB мобилен трафик в роуминг при пътувания както в страните от Европейския съюз и Европейска икономическа зона, така и в трите съседни държави извън ЕС - Турция, Сърбия и Македония. При варианта 2XL с месечна такса 30,99 лв. “роуминг бонусът“ е 200 минути, 200 SMS и 200 MB данни, а при най-високият план 3XL с такса 69,99 лв. абонатът ще разполага с по 1000 минути, SMS и MB в роуминг.

Плановете дават възможност за включване на роуминг тарифата Mtel Europe&Balkan, осигуряваща срещу 1,99 лв. дневна такса допълнителни минути, SMS и мобилен трафик в ЕС и Турция (1000 минути и 200 MB дневно), както и 100 минути и 200 MB дневно в препоръчителни мрежи в Сърбия (Vip mobile) и Македония (One.Vip). Тези допълнителни минути и мегабайти ще бъдат използвани от абоната след изразходване на включените количества в основния тарифен план – 2XL или 3XL.

Прочетете още: 6,7% ръст на приходите за първото тримесечие отчете Мтел

Ако потребителят изчерпа включените в тези планове минути, се задейства дневната роуминг тарифа (разбира се, при активиран тарифен план Mtel Europe&Balkan), въпреки че не са изразходвани включените MB. Същите условия важат и при изчерпване на включените MB или SMS.

При активиран друг роуминг тарифен план започва да се начислява само цената, предвидена за направлението, за което се отнася изразходваният пакет с максимално потребление (напр. ако е изразходван пакетът с максимален брой минути, започват да се тарифират тези минути, а неизразходваните sms-и и трафик на данни за мобилен интернет продължават да се ползват до тяхното изчерпване), обясняват от Мтел.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас