“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
25 апр
2017
 
 

»» “-ЅјЌ получи награда за иновативен проект от Ѕ“ѕѕ

2868 прочитани€

ѕроектът „AcomIn“ на »нститутъта по информационни и комуникационни технологии към Ѕългарската академи€ на науките (»» “-ЅјЌ) получи награда в конкурса за най-добър иновативен проект и най-иновативно предпри€тие за 2016 г. на Ѕългарската търговско-промишлена палата (Ѕ“ѕѕ). Ќаградите б€ха връчени за четвърти пореден път.

AcomIn“ има за цел да засили научни€т и иновационен потенциал на »» “ както чрез увеличаване на знани€та, умени€та и международните контакти на неговите учени в актуални и нови научни области, така и чрез закупуване на модерно оборудване. »нститутът по информационни и комуникационни технологии към ЅјЌ има два действащи патента за изобретение, два регистрирани промишлени дизайна, петнадесет за€вки за патент за изобретение, които са в процедура.

Ќаградата за AComIn бе връчена от —тамен янев, изпълнителен директор на Ѕългарската агенци€ за инвестиции, на координатора на проекта  проф. √ал€ јнгелова.

ѕрочетете още: »ндустриална карта на Ѕългари€ дава опции за образование и кариера

ќстаналите награди в категори€та „Ќай-добър иновативен проект“ б€ха връчени на рудодобивната компани€ ƒънди ѕрешъс ћеталс „елопеч, за изготв€не на нова технологи€ за безопасно и оптимално изземане на руда от целик в сложни гео-механични услови€, и на ƒендрит, за проект проект„»зследвани€ за създаване на железопътно еластично релсово скрепление“. —пециална награда бе присъдена на фирма —мол ‘ут за предлаганите от не€ надуваеми снегоходки.

¬ категори€та „Ќай-успешна иновативна фирма“ б€ха връчени две първи награди на производител€ на електрически машини с посто€нни магнити јлмот и доставчика на сензорни устройства —енсата “ехнолоджис Ѕългари€. “ехни подгласници са ƒънди ѕрешъс ћеталс „елопеч и производител€т на електромери, касови апарати с фискална памет и измервателни уреди »нкотекс.

Ќаградите б€ха връчени от зам.-министъра на икономиката Ћъчезар Ѕорисов, председател€ на Ѕ“ѕѕ ÷ветан —имеонов, председател€ на ЅјЌ акад. ёли€н –евалски, председател€ на ѕатентно ведомство ѕетко Ќиколов, съпредседателите на —»–“ …осиф јврамов и акад. Ќикола —ъботинов, изп. директор на Ѕългарска агенци€ за инвестиции —тамен янев, зам.-изп. директор на »јЌћ—ѕ Ќикола —то€нов.

Ќа церемони€та по награждаването присъстваха представители на научната общност, на малки€ и средни€ бизнес, на браншови организации.

ќрганизатори на събитието б€ха —ъветът по иновации и развитие на технологиите при Ѕ“ѕѕ (—»–“) и ЅјЌ, със съдействието на Ѕанка ƒ— .

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас