Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
25 апр
2017
 
 

Български фирми внедряват все повече ERP системи в чужбина

Екипът на Тим Вижън реализира ERP и CRM проекти в Гърция, Сърбия, Франция, Норвегия, Великобритания, Канада и ОАЕ.

3429 прочитания

Все повече проекти за внедряване на бизнес софтуер се реализират от български специалисти в чужбина, заявиха от консултантската компания Тим Вижън България. През последните месеци компанията е осъществила редица ERP и CRM проекти в чужбина, включитeлно в компании, опериращи в Гърция, Сърбия, Франция, Норвегия, Великобритания, Канада и Обединените арабски емирства.

Освен това все повече запитвания за такива проекти идват и от западноевропейски страни, така и от бързо развиващи се пазари в Близкия изток. „Разговори с други български консултанти по внедряване на бизнес софтуер показват, че и при тях има засилване на интереса от чужбина“, добавят от Тим Вижън.

Някои от поръчките са направени след успешно внедряване на сходни софтуерни решения в българското поделение на съответната компания, а в други контактът е направен директно с чуждестранното звено.

Прочетете още: Тим ВИЖЪН дефинира пет тенденции за пазара на бизнес софтуер

Консултантските компании, внедряващи ERP решения, не са софтуерни фирми, макар че често разполагат с програмисти и създават собствени програмни продукти. Те обединяват в себе си ноухау и експертиза както в областта на технологиите, така и на мениджмънта, бизнес процесите, счетоводството и други сфери, обясняват от Тим Вижън.

„За разлика от софтуерните компании, които от години работят за чуждестранни възложители, ERP консултантите доскоро бяха концентрирани главно върху българския пазар. Засилващият се интерес към тяхното ноухау от чужбина означава, че в България вече има още един сегмент, който може да внася свежи капитали в икономиката ни и да се конкурира успешно на международните пазари“, заяви Росен Караиванов, управител на Тим ВИЖЪН България.

Според него тази тенденция ще се засилва занапред. „През последните месеци имаме нови запитвания от чужбина, включително от логистична компания в Белгия, недоволна от услугите, които получава от местните внедрители на MS Dynamics NAV. В момента работим и по запитване от Саудитска Арабия“, добави той.

„На базата на ръста, който се наблюдава при нас и при други участници в сектора, можем да твърдим, че дейностите по консултации и внедряване на бизнес софтуер са новият бързоразвиващ се аутсорсинг сегмент у нас“, коментира Росен Караиванов.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас