“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | —истеми и решени€
25 апр
2017
 
 

»“ платформа управл€ва процесите по архитектура и градоустройство в —ќ

3332 прочитани€

¬ече всеки гражданин или фирма ще може да получава по-бързо и прозрачно в единен формат всички необходими административни актове по отношение на разрешени€ за строеж, разрешени€ за постав€не и удостоверени€ за въвеждане в експлоатаци€. “ова става възможно след проект по въвеждане на ц€лостна технологична платформа за управление на административни€ процес в направление „јрхитектура и градоустройство“ на —толична община, изградена от ћапекс (Mapex), съобщиха на 25 април от българската геоинформационна компани€.  омпани€та предостав€ геодезически и √»— решени€ в областта на строителството, архитектурата и дейностите по кадастъра.

»зглед към технологичната платформа за управление на административни€ процес в направление „јрхитектура и градоустройство“ на —толична община, изградена от ћапекс

ѕлатформата обедин€ва необходимата информаци€ и административни документи и позвол€ва ефективно управление на процесите в областта на устройството на територи€та във всички 24 районни администрации, об€сниха от дружеството изпълнител.

ѕрочетете още: — единен геопортал кадастралната агенци€ предостав€ е-услуги

 ато част от проекта, ћапекс предоставиха комплексни услуги на —толична община - бизнес анализ, консултиране, разработка на софтуерни и интернет приложени€, внедр€ване на технологични решени€, тестване и сега последваща поддръжка.

јлександър Ћазаров

„ўастливи сме, че специалистите на ћапекс отново усп€ха да помогнат за подобр€ването на важни обществени услуги. — възможностите на най-новите технологии, ние улеснихме значително работата на експертите от направление „јрхитектура и градоустройство“ и им предоставихме всички необходими технологични инструменти за да могат да предостав€т по-бързи и по-качествени услуги за гражданите от най-гол€мата община в Ѕългари€”, отбел€за јлександър Ћазаров, изпълнителен директор на ћапекс.

¬ъведената от ћапекс технологична система обедин€ва процесите и информаци€та по управление на административните актове в 24 районни администрации към —толична община. „рез осигур€ване на оперативна съвместимост на регистрите за разрешени€ за строеж, разрешени€ за постав€не и удостоверени€ за въвеждане в експлоатаци€ най-гол€мата община в Ѕългари€ ще постигне комплексно административно обслужване и ще може да предостав€ по-гол€мо разнообразие от услуги на гражданите и бизнеса. —истемата дава възможност да се събира, съхран€ва и предостав€ в електронен вид за използване от администраци€, бизнеса и гражданите, ц€лата необходима информаци€ за конкретна географска единица.

ƒосега различните районни администрации работеха независимо една от друга и без автоматизирани инструменти, което удължаваше работата на служителите и забав€ше времето за предостав€не на услуги към гражданите и бизнеса. ћапекс промени това, като разработи специален софтуер, който унифицира и автоматизира процесите по изготв€не на административни актове. Ѕългарската компани€ изгради единна база данни за издадените към момента административни актове и структурира архивите на издадените административни актове за ц€лата столична община, което позволи издаването на различни справки за конкретен имот и така подобри прозрачността за граждани и бизнес.

—лужителите от направление „јрхитектура и градоустройство“ вече имат на разположение три интернет-базирани приложени€, които дават възможност за достъп до базата данни и извличане на информаци€ от не€ под формата на справки и подход€ща визуализаци€. »нтернет-базирани€т достъп позвол€ва сподел€не и достъп до базите данни от районните администрации на —толична община, както и за лесно предостав€не на част от събраната актуална информаци€ в публичното пространство, включително чрез интернет.

÷€лата информаци€ е интегрирана с √»— технологии на ћапекс в интерактивна карта, ко€то показва за вс€ка избрана географска точка, имот или парцел комплексна информаци€ и пълен архив на издадените административни актове.

ѕо този начин значително ще бъде подобрена прозрачността и прослед€ването на вече издадени административни актове за нуждите на граждани и бизнес, което ще повиши доверието в градоустройственото управление на общината.

„—толична община се справи с поредното предизвикателство по път€ към предостав€не на повече и по-добри услуги на гражданите и бизнеса. — насто€щи€т проект ние ще направим дейността на направление „јрхитектура и градоустройство“ много по-прозрачна и ще повишим доверието на всички граждани и инвеститори в една много важна сфера от живота на общината“, отбел€за арх. «дравко «дравков, главен архитект на —толична община.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас