Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
24 апр
2017
 
 

Теленор ще деактивира предплатени карти на потребители с над 10 карти

Мярката се налага от изискванията на Закона за е-съобщения и Закона за противодействие на тероризма

2348 прочитания

Поетапно деактивиране на предплатените карти за гласови услуги, чийто собственици притежават над 10 телефонни номера, започва Теленор. Мярката се налага от изисквания на два закона - Закона за електронните съобщения (ЗЕС) и Закона за противодействие на тероризма, обясняват от мобилния оператор.

От днес ще спира картите на потребители, които вече са декларирали, че няма да ги ползват и са съгласили писмено те да бъдат деактивирани.

Промените в ЗЕС, влезли в сила на 27 декември 2016 г., не позволяват на мобилните оператори да регистрират и/или да активират на името на един потребител повече от 10 телефонни номера, чрез които се предоставят предплатени телефонни услуги.

Прочетете още: Теленор засилва дигиталното общуване с клиентите чрез MyTelenor

Теленор ще деактивира предплатени карти на потребители с над 10 карти

„Потребителите с над 10 карти за предплатени услуги могат да заявят до 30 юни 2017 г. кои телефонни номера ще продължат да ползват“, съобщиха от Теленор. Те могат да го направят в магазин на оператора или в клон на Български пощи. „Собствениците на предплатени карти могат да ги прехвърлят на други лица или да се възползват от абонаментните ни планове“, обясняват от Теленор.

Ако потребителите с над 10 предплатени карти за гласови услуги не използват някоя от предоставените възможности до 30 юни т.г., Теленор ще деактивира всичките им телефонни номера.

За да стимулира добросъвестните потребители операторът ще даде на всеки клиент, който декларира предплатена карта за гласови услуги до 2 май 2017 г., по 100 минути за разговори в мрежата на Теленор и 1000 MB национален интернет. Бонусите ще се дават еднократно за всеки заявен номер, разбира се, за максимум 10.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас