Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
21 апр
2017
 
 

Microsoft смята да обновява Windows 10 и Office 365 два пъти годишно

2373 прочитания

Microsoft публикува нови насоки, насочени към ИТ администраторите. Те касаят въвеждането на график, по който ще бъдат представяни нови функционалности за операционната система Windows 10, офис пакета Office 365 и решението за управляване на устройства System Center Configuration Manager.

Планира се Windows и Office да получават по две значителни обновявания годишно – по едно през март и през септември. System Center Configuration Manager също ще получава пачове своевременно, за да улеснява разгръщането на нововъведенията. Това означава, че ледващото голямо обновяване за Windows 10, носещо кодовото име Redstone 3, трябва да види бял свят през септември.

Прочетете още: Microsoft обяви Windows 10 бета за бизнес потребители

Освен това компанията поема ангажимента да поддържа всяка нова функционалност за операционната система по 18 месеца след първото ѝ представяне.

Целта на тези стъпки е да подобрят последователността на процесите в големите клиенти на Microsoft, които често планират внедряванията при себе си така, че да са в синхрон с плановете за пускане на пачове от компанията. ИТ администраторите ще знаят кога ориентировъчно кога софтуерният гигант ще финализира обновяванията на продуктите си, така че те да могат да изграждат своите планове отчитайки и този фактор.

Организациите, които се възползват от варианта Current Branch for Business на Windows 10 (предназначен за бизнес потребителите, които не бързат да ползват новите версии на продукта, а препрочитат да ги получават по-рядко и в пакети) ще получават достъп до новите функции със средно закъснение от четири месеца.

Онези потребители пък, които желаят достъп до новите неща максимално бързо, могат да получат обновявания в месеците между пускането на основните версии. През последните няколко години Microsoft стартира и рафинира специални програми за Office 356 и Windows 10, които предоставят на клиентите ранен достъп до новите версии. Този модел обаче носи със себе си риск от по-нестабилна работа на софтуера.

Разбира се, горните две програми (insider programs) не са предназначени за всички. ИТ екипите например биха могли да ги използват за запознаване с новостите и това как те биха повлияли на поверената им инфраструктура.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас