Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Фотоапарати
20 апр
2017
 
 

Професионалният фотоапарат Sony α9 осигурява 4К видео и 693 точково AF

Безогледалният Sony a9 разполага с 24,2 Mpx full-frame сензор CMOS и 2 карти SD за едновременен запис.

4447 прочитания

Изключително бързо автоматично фокусиране, запис на видео с резолюция 4К и възможност за последователно заснема на 20 кадъра в секунда са част от иновативните функции на най-новия фотоапарат на Sony α9 (модел ILCE-9). Безогледалният фотоапарат, предназначен за професионалните фотографи, „предоставя работни възможности и функции, които са недостижими за всеки друг фотоапарат – независимо дали безогледален, SLR или друг“, заявиха от компанията.

35-милиметровият 24,2-мегапикселов CMOS сензор Exmor RS осигурява до 20 пъти по-висока скорост за обработка на данните за снимките в сравнение с предишните безогледални full-frame фотоапарати на компанията. Сензорът предоставя много широк ISO обхват – от 100 до 51 200, който може да бъде разширен до 50 – 204 800, осигурявайки оптимално качество на снимките и минимално зашумяване. Качеството на снимките се подобрява и чрез новия надграден процесор BIONZ X и сигналният процесор LSI.

Sony α9

Прочетете още: OLED телевизорите Sony BRAVIA A1 акостират в Европа, ясни са и цените

Системата за автоматично фокусиране използва 693 точки, като извършва 60 изчисления в секунда и покрива до 93% от кадъра. По този начин фокусната система успява „да проследи“ надеждно и най-бързодвижещите се обекти. Фотографите могат да разчитат и на 5-осна стабилизация на изображенията. Максималната скорост на затвора, който работи изключително тихо и без вибрации, е 1/32 000 от секундата.

Системата за автоматично фокусиране използва 693 точки, като извършва 60 изчисления в секунда и покрива до 93% от кадъра.

За да осигури на фотографите максимално продължителна и надеждна работа, Sony e използвала в a9 нова батерия Z с 2,2 пъти по-голям капацитет от батериите W, както и два слота за карти SD, като едната поддържа карти тип UHS-II. Едни и същи данни могат да бъдат записвани едновременно на двете карти, или потребителят може да посочи на коя да се записват RAW и JPEG или снимки и видео. Видеото може да бъде записвано на двете карти за наличие на архивно копие и за по-ефективно управление на данните. Професионалните функции включват още Ethernet порт за бързо прехвърляне на записаните файлове към ftp сървър например.

Дисплеят Tru-Finder в α9 е с висока резолюция и яркост (Quad-VGA OLED)

Дисплеят Tru-Finder в α9 е с висока резолюция и яркост (Quad-VGA OLED), като осигурените почти 3,6 млн. точки предоставя изключително точно и детайлно възпроизвеждане на снимките. Яркостта на дисплея е два пъти по-голяма от тази на XGA OLED Tru-Finder, наличен в предишния най-висококачествен модел на Sony α7R II. Потребителят може да избере кадрово опресняване на дисплея 60 fps или 120 fps.

Камерата може за записва и Full HD видео с опресняване 120 fps със скорост до 100 Mbps, което позволява преглеждане и редактиране на заснетия материал до видеофайлове със забавен каданс (4-кратно или 5-кратно), отново с резолюция Full HD и автофокусиране.

Sony α9 ще се продава в Европа от юни тази година на стартова цена около €5300.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас