Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
18 апр
2017
 
 

Онтотекст представи версия 8.1 на семантичната база данни GraphDB

2190 прочитания

Нова версия на своята семантична графова база данни GraphDB пусна на пазара българската компания Онтотекст. Според разработчика тя включва нововъведения в контекста на потребителското изживяване и предлага по-добра визуализация на свързаните данни.

„Новите ключови функционалности на версия 8.1 помагат на потребителите и администраторите да получат по-бързо резултати във всички етапи на работа с базата данни“, заяви Васил Момчев, ръководител направление „Данни и продукти“ в Онтотекст.

Прочетете още: Онтотекст обяви увеличение на капитала и програма за партньорства

Обновлението добавя визуални графики при работа с данни, които позволяват на потребителите по-лесна навигация през инсталациите от данни, използвайки интерактивна графична търсачка, обясняват още от компанията. Функционалността позволява много по-бързо адаптиране към данните. Друга ключова функционалност е възможността за паралелно подаване на заявка и извеждане на резултат. В комбинация с новото контекстно индексиране, времето на зареждане се ускорява с до 60% при импорт на файлове.

Освен това в GraphDB 8.1 предлага и нов вид контекстно индексиране. То води до подобрени индексации в базите, когато се работи с набор от данни, съдържащи наименовани графики. В резултат на това е значително скъсено времето за зареждането на данни и получаване на отговори на заявките, отчитат разработчиците. Новата версия е съвместима с рамката с отворен код RDF4J 2.1.x и предлага на потребителите актуална алтернатива с отворен код за замяна на GraphDB Free хранилища. Нещо повече, потребителите могат да получат най-новите корекции на бъгове в кода и функции от проекта RDF4J. GraphDB 8.1 позволява и графично Docker въвеждане на изображение с предварително създадени Docker изображения за версията GraphDB SE/EE. Тази функция значително опростява настройката на клъстера и администрацията, и намалява разходите за създаване и управление GraphDB в продукционния етап.

Графовата база данни GraphDB е използвана от медийните групи BBC, Press Association, Euromoney и The Financial Times, от научните издателства Springer Nature и IET, от корпорации като AstraZeneca и Raytheon, както и институции като от Националния архив на Великобритания и The British Museum.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас