“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ќаука и техника
13 апр
2017
 
 

Ќад 5 млн. лв. по Ќќ»– в подкрепа на студенти, докторанти и учени

ќбщо 5 024 842, 44 лв. лева ще получат седем университета и един институт към ЅјЌ по процедура Дѕодкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени - фаза 1У, финансирана от оперативна програма ДЌаука и образование за интелигентен растежУ.

3560 прочитани€

ќбщо 5 024 842, 44 лв. лева ще получат седем университета и един институт към ЅјЌ за подкрепа на студенти, докторанти и учени. Ѕезвъзмездната помощ се предостав€ на ’имико-технологични€ и металургичен университет, ¬исшето военноморско училище "Ќикола …онков ¬апцаров", ”ниверситета за национално и световно стопанство, Ќационални€ военен университет "¬асил Ћевски", ћеждународното висше бизнес училище, —топанската академи€ в —вищов, “ехнически€т университет в —офи€, и »нститута по физикохими€ към ЅјЌ, съобщиха от пресцентъра на ћинистерството на образованието и науката.

http://www.freepik.com/free-vector/science-icon-collection_764934.htm. Designed by Freepik

ƒоговорите са сключени по процедура „ѕодкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени - фаза 1“, финансирана от оперативна програма „Ќаука и образование за интелигентен растеж“.

ѕрочетете още: «а 3 г. - И42 млн. договорени по програма ’оризонт 2020 за Ѕългари€

÷елта е да се стимулира интересът на студенти и учени към научните изследвани€. „рез проектите се дава възможност да бъдат привлечени към науката водещи изследователи и изобретатели, както и млади учени и докторанти. —редствата им осигур€ват конкурентно заплащане, възможности за професионално развитие и мобилност, както и подход€ща работна среда. ќчаква се благодарение на т€х 500 млади учени до 34 години да получат подкрепа за научно-изследователска дейност. 2500 преподаватели във висши училища ще бъдат включени в програми за повишаване на квалификаци€та, а 300 студенти ще участват в програми за мобилност.

ѕарите ще бъдат инвестирани за участие в национални и международни научни форуми и обучени€. „аст от т€х ще бъдат вложени в образователни програми, ориентирани към научните изследвани€ и към укрепване на потенциала на младите хора да извършват изследователски дейности.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас