Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
11 апр
2017
 
 

Велокс: Ръст на интереса към видео системите за търговски обекти у нас

2039 прочитания

Ръст в търсенето на системи за интелигентно управление на екраните в търговски обекти отчита българският системен интегратор Велокс (Velox). От там са уверени,че системите за управление на мултимедийно съдържание променят търговските и публични пространства. Въпреки че екраните не са новост в българските магазини, това, което се променя през напоследък, е навлизането на дигитални решения, които разширяват възможностите за управление на съдържанието с цел предоставяне на по-персонализирано изживяване за клиентите.

„През следващите години се очаква сериозен ръст при използването на екрани в различни публични пространства – заведения, магазини, молове, болници и административни сгради – обяснява Николай Калчев, основател и управител на Велокс. – Причината за нарастващия интерес е в новите облачни решения, които позволяват съдържанието да се управлява много по-ефективно. Един служител в централния офис на търговска верига вече може да промени видео съдържанието в множество нейни обекти с няколко клика в реално време. Именно тази гъвкавост е в основата на ръста на сектора по света, а от скоро – и в България.“

Прочетете още: Внимателно обмислените Digital Signage решения носят големи ползи

Компанията е разработила мултимедийна платформа за интелигентно управление на видео съдържанието Velox Media Cloud. Тя е именно облачна, базирана е на операционната система Android и включва сървърна част, клиентски софтуер и хардуерни устройства, които се прикрепят към различни типове екрани. Решението работи с различни типове екрани – от големи видеостени, до таблети и други устройства.

Добавянето на интелигентност към мултимедийните решения в търговските обекти може да им донесе значителни ползи, уверени са във фирмата. В модните магазини, например, големи вертикални екрани могат да показват манекени с дрехи от нови колекции в цял ръст, създавайки по-пълноценна представа за продуктите. В търговските обекти за бързо-оборотни стоки пък на екраните биха могли да се пускат видеоклипове от кулинарни предавания или с различни рецепти за готвене.

„Екраните, във всичките им форми, вече са неразделна част от поп културата. Те променят публичните пространства, оформят облика на сгради и цели градове. Очаквам тази тенденция да се задълбочи с преминаването към т.нар. пост – мобилна ера, когато ще можем да достъпваме желаното съдържание през множество различни екрани около нас – добавя още Николай Калчев. – Затова целта на екипа ни е от сега да се позиционираме в този сегмент с първото българско цялостно решение за управление на мултимедийно съдържание.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас