Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
11 апр
2017
 
 

Apple и Google с апетити към поделението за флаш памети на Toshiba?

2091 прочитания

Редица технологични гиганти, сред които Amazon, Apple и Google, разглеждат възможността да придобият поделение на Toshiba, произвеждащо флаш памети. В момента японската компания се явява вторият по големина производител на такива компоненти след Samsung.

От Toshiba са взели решение да продадат печелившото си предприятие заради неуспешни инвестиции в областта на ядрената енергетика. Компанията придоби 87% от американския гигант Westinghouse Electric Company през 2006 г. През март 2017-та той той официално фалира, след дългосрочни проблеми със своя основен продукт – реактора AP1000.

Прочетете още: Toshiba представи нов 3D флаш чип, който съхранява до 1TB

Банкрутът донесе на Toshiba огромни загуби, които през тази година могат да достигнат 9 млрд. долара. За да превъзмогне трудностите компанията е принудена да продава именно едно от най-успешните си поделения – това за флаш чипове.

Стойността този бизнес на японците би била не по-малко от 18 млрд. долара. Именно толкова е готова да плати тайванската компания Foxconn. В списъка на потенциалните кандидати също така са Western Digital (която вече има съвместно предприятие с Toshiba за производство на флаш памети в апонския град Йокаичи), Micron, SK Hynix, плюс вече споменатите Amazon, Apple и Google. Последните две компании за заинтересувани от получаването на огромни обеми от флаш чипове за своите облачни услуги.

През идния месец ръководството на Toshiba ще проведе индивидуални срещи с всички желаещи, след което, както се очаква, ще бъде взето решение за продажба на бизнеса.

Въпросният отдел работи върху технологии като 3D flash, като оперира в областта на твърдотелните памети от 1984 г.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас