Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Настолни компютри
10 апр
2017
 
 

Dell представи своя най-лек тънък клиент – Wyse 3040

2811 прочитания

Своя най-лек, най-малък и най-енергийно ефективен базов модел тънък клиент представи Dell. Новият Wyse 3040 е съвместим с виртуалните работни среди Citrix, Microsoft и VMware и според компанията представлява рентабилно endpoint решение, което е сигурно и същевременно лесно за внедряване и управление. От Dell допълват още, че това е „първия в индустрията Intel x86 четириядрен тънък клиент на базово ниво, който предлага стабилни възможности за свързване и избор на Wyse ThinOS или ThinLinux операционна система“.

Теглото на сутройството започва от 240 грама, което позволява негово безпорблемно мониране на гърба на монитор за оптимизиране на работното пространство. Wyse 3040 е базиран на четириядрения процесор Intel Atom X5 1.44GHz,който поддържа до 2GB DDR3 RAM и 8GB флаш. Според компанията новят тънък клиент предлага 30 на сто по-добра производителност от предишните поколения.

Една от основните характеристики на Wyse 3040 е възможността за избор на операционна система. Продуктът идва с Wyse ThinOS, който е според Dell сигурен, тъй акто е „без публични API и следователно без поле за атакуване“. От юни 2017 г., клиентите ще имат възможност също изберат Wyse ThinLinux, софтуер оптимизиран за тънки клиенти, базиран на SUSE Linux.

Прочетете още: Dell EMC: С каквото и да разполагате, ще помогнем да се модернизирате

Dell Wyse 3040

Wyse 3040 поддържа набор от периферни приспособления и мрежови връзки, за да отговори на нуждите на бизнеса. Сред тях са два DisplayPort интерфейса, поддръжка за двоен цифров дисплей (2560x1600) и четири USB порта – единият от които е USB 3.1 Gen 1 за високоскоростна връзка. Не на последно място Dell предлага и набор от възможности като on-prem и off-prem и софтуер с автоматично управление.

„Нашите клиенти търсят тази идеална комбинация от сигурност, производителност, енергийна ефективност и цена – обяснява Стийв Лала, старши вицепрезидент, Търговски софтуер и решения за клиенти в Dell. – Новият тънък клиент Wyse 3040 – най-малкият и най-ефективен тънък клиент – надминава очакванията за това какво може да прави един базов модел тънък клиент.“

Wyse 3040 тънък клиент с Wyse ThinOS вече е наличен в целия свят с начална цена от 329 долара.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас