Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
10 апр
2017
 
 

ScaleFocus инвестира близо 2 млн. лв. в 100 нови работни места

На 10 април служебният министър на икономиката Теодор Седларски връчи на компанията сертификат за инвестиция клас А.

2439 прочитания

Българската технологична компания ScaleFocus инвестира 1 957 650 лева за разширяване на своята дейност и разкриване на 100 нови работни места до 2018 г. За своя проект ScaleFocus получи сертификат за инвестиция клас А от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Сертификатът беше връчен на 10 април от служебния министър на икономиката Теодор Седларски в сградата на БАИ.

ScaleFocus е българска високотехнологична компания с представителства в София, Пловдив, Лондон, Мюнхен, Цюрих и Вашингтон. Изпълнява ИТ проекти в телекомуникациите, застраховането, финансите и логистиката в 21 държави на 3 континента. Има над 350 специалисти, като ръстът в новите работни места само за 1 година е 30% (2016 г. спрямо 2015 г.).

От българското дружество поясниха, че инвестицията ще доведе до разрастване на бизнеса на дружеството в Европа и Северна Америка и реализиране на повече поръчки на международния пазар. Очаква се да се постигне средно 35% ръст на приходите от износ за трите години от реализацията на проекта. Броят на служителите на дружеството ще се увеличи с 30%.

Прочетете още: Две български компании с награди на Global Sourcing Association 2016

Новоразкритите работни места ще бъдат в областта на информационните технологии по следните длъжности: „Програмист, софтуерни приложения“, „Специалист, тестване софтуер“, „Ръководител екип програмисти“, „Ръководител ИТ проекти“, „Администратор, информационни системи“.

Инвестиционният проект от близо 2 милиона лева включва закупуване на компютърно оборудване и софтуерни лицензи за новонаетите служители, както и разширяване на офиса на компанията в София.

„Тази година ScaleFocus навършва 5 години от своето създаване и сертификатът за нас е поредното доказателство, че сме на верния път“, споделя Пламен Цеков, изпълнителен директор на ИТ компанията.

Сертификатът за инвестиция клас А се издава с цел стимулиране на инвестициите. Осигурява подкрепа от държавата като ускорени и улеснени административни процедури по реализацията на инвестиционния проект, заплащане на част от обучението на новонаетите лица и други. Сред основните критерии, по които БАИ определя кои проекти да получат сертификат, са обем на извършената инвестиция и брой на разкритите нови работни места.

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски връчва сертификата на Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, и Илияна Крушкова, финансов директор на ScaleFocus. 

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски връчва сертификата на Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, и Илияна Крушкова, финансов директор на ScaleFocus.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас