Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
10 апр
2017
 
 

Samsung ще вложи $9 млрд. в производство на OLED дисплеи

В момента корейската компания контролира 95% от пазара на дисплеи от органични светодиоди (OLED), предназначени за смартфони.

2282 прочитания

8,9 млрд. долара смята през 2017 г. да инвестира Samsung в своите фабрики, занимаващи се с производство на OLED дисплеи (в компанията предпочитат да ги наричат Super AMOLED).

Около 2,7 млрд. долара ще отидат за увеличаване на производителността на заводите, произвеждащи екрани от щесто поколение. Очаква се, че през четвъртото тримесечие на настоящата година те ще могат да произвеждат около 30 хил. панела месечно.

Прочетете още: Печалбите на Samsung с ръст след възстановяването от фиаското на Note7

Други между 2,7 млрд. и 3,5 млрд. долара ще бъдат предназначение за модернизиране на флагманската фабрика A3, която произвежда огънати дисплеи. В момента нейната производителност е около 30-45 хил. компонента месечно. Samsung възнамерава да увеличи този показател до 120 хил. бр. Също така се планира и 900 млн. долара да бъдат предназначени за завода на компанията във Виетнам, който също произвежда екрани.

В момента Samsung контролира 95% пазара на OLED дисплеи, презназначени за смартфони. Около 70% от моделите на компанията използват именно такива компоненти. Търсенето им от страна на други производители също расте, като в средата на настоящата година към тях се очаква да се присъедини и Apple. По някои данни компанията ще оборудва с такъв дисплей една от модификациите на iPhone 8.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас