Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
07 апр
2017
 
 

Пазарът на информационна сигурност ще надмине $80 млрд. през 2017 г.

2765 прочитания

Според прогноза на анализаторите от IDC през 2017 г. световните продажби на оборудване, софтуер и услуги, свързани с компютърна сигурност ще се увеличат с 8,2% и ще достигнат 81,7 милиарда долара. През следващите години се очаква ускоряване на ръста, който през 2020-та ще достигне 8,7 на сто, а обемът му ще достигне почти до 105 милиарда долара.

Цифровата трансформация кара компаниите да инвестират активно в средства за сигурност, отбелязват от анализаторската компания. Над 30% от покупките в сферата се падат на организации от банковия сектор, дискретното производство и държавните структури. По-бързо от останалите (11,2% годишно) увеличават купуването на такива решения телекомуникационните фирми, благодарение на което още през 2018 г. се очаква техният сектор да влезе в петицата най-големите клиенти.

Прочетете още: IDC: Десет прогнози за перспективите на роботизацията

Най-едрият сегмент в сферата на сигурността през идните години ще бъдат услугите – най-вече управляваните, а също така интеграционните и консултантските. През 2017 г. те ще генерират близо 31,2 милиарда долара. Сумарният оборот в сегмента на хардуерните и софтуерните средства за мрежова безопасност ще достигне 15,2 млрд. долара, а този на решенията за крайни точки – 10,2 млрд. долара. Активно развитие се наблюдава при софтуерните продукти за оценка на уязвимости в оборудването (16% ръст за една година) и в софтуера (+14,5%), управляваните услуги за сигурност (+12,2%), анализа на поведението на потребителите (+12,2%) и интегрираните устройства за управление на безопасността (UTM, 11,9% ръст за една година).

Структура на световния пазар на информационна сигурност

Мрежова сигурност 18,4%
Управляеми услуги за сигурност 17,2%
Безопасност на крайните точки 13,1%
Интеграционни услуги 11,5%
Консултантски услуги 8,9%
Други 30,9%

Източник: IDC, 2017 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас