“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ифрова телевизи€
07 апр
2017
 
 

ўе се отрази ли YouTube телевизи€та на пазара в »зточна ≈вропа?

ƒоставчиците на платена “¬ в —јў са загубили близо 800 000 абонати през 2016 г.

3266 прочитани€

ѕускането на YouTube телевизи€та в —јў бележи поврата точка в тази силноконкурентна индустри€. ƒали Google ще пусне подобна услуга и в ≈вропа, включително в ÷ентрална и »зточна ≈вропа?

ѕускането на YouTube телевизи€та в —јў

¬се още не са €сни плановете на интернет гиганта, но тр€бва да се отбележи, че —јў е най-развити€т “¬ пазар в света, а освен това (или може би точно затова) е доста комплексен по отношение на разнообразието от предложени€. ”слугата на Google е създадена като пр€к конкурент на традиционни доставчици в —јў като Comcast, но ще мери сили и с нарастващ брой подобни услуги като Sling TV, Netlflix и др.

ѕрочетете още: Ѕългарски€т разработчик Binovis пусна патентована pay per call система

ќтказването от традиционни€ „фиксиран“ кабел е сериозен проблем в —јў, където компаниите за платена телевизи€ са „загубили“ близо 800 хил€ди абонати само през 2016 г. «атова доставчиците започнаха да се отвръщат на удара или чрез партньорства с OTT услуги, или като стартираха свои собствени. ¬ резултат водещите 6 кабелни компании са се „простили само“ с 280 000 “¬ абонати през 2016 г., докато две години по-рано „изпуснатите“ абонати б€ха над 1,2 милиона.

YouTube TV, ко€то първоначално ще е достъпна само в н€колко района в —јў, е насочена както към онези, които се „отказват от кабела“, така и към младите потребители, които „никога не са имали такъв достъп“, но въпреки това имат желание да плащат за “¬ услуга (макар че в случа€ това пон€тие има доста по-различно значение). Ќа тези потенциални зрители Google предлага икономичен пакет от 40 “¬ канала за $35 на месец.

¬ ≈вропа отказите от фиксиран достъп до телевизи€ все още не са толкова гол€м проблем. Ќо ќ““ доставчиците вече са част от “¬ пейзажа на всеки пазар, включително след старта на услугите на Netlix, HBO Go и други, които имат доста сериозно присъствие в н€кои западноевропейски страни.

Ќ€кои източноевропейски страни като ѕолша и –уси€ се движат в същата посока. «атова може би не е далеч ден€, в който услуга от типа на YouTube TV ще се опита да стъпи тук, предостав€йки още един избор на младите зрители.

—ъщевременно установилите се вече играчи като Liberty Global в кабелната индустри€ са на€сно с тенденциите отвъд јтлантика и се стрем€т да реагират изпреварващо. “ака че н€ма да е изненада, ако стартират сво€ услуга тип „YouTube TV“, за да задържат потребителите и да си спечел€т нови. ¬ Ѕългари€ операторите, предостав€щи фиксирана платена “¬, вече пуснаха подобни оферти, достъпни и за мобилните им абонати, включително ћтел с Mtel Now и новите спортни канали Mtel Sport 1&2 и EDGE, Vivacom с предложението TV Go, а Ѕулсатком – с офертата за Fusion TV и новото си мобилно приложение. “еленор Ѕългари€ пък заложи изц€ло на мобилното гледане, включвайки в пакетите си HBO Go.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас