“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕизнес
06 апр
2017
 
 

2000 »“ специалисти могат да работ€т в Ѕургас, ако се осигур€т услови€

3464 прочитани€
—траница 1 от 2

јлександър √лавчев, ¬ладимир ¬ладков

÷еленасочени усили€ от община Ѕургас за осигур€ване на кадри, както и проактивни действи€ за посрещане на другите нужди на бизнеса, са основни€т стимул, който да задвижи превръщането на града в икономически атрактивна зона. “ова са основните изводи от проведената на 30 март среща между представители на местната власт и бизнеса, организирана от Ѕългарска аутсорсинг асоциаци€, јсоциаци€ на собствениците на бизнес сгради в Ѕългари€ и ICT Media. —ъбитието премина под мотото „ онкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса“ и бе проведено с домакинството на община Ѕургас и в партньорство с AON Ѕългари€, ѕланекс ’олдинг и Vivacom.

ѕрочетете още: Ѕургас - атрактивна зона за развитие и възраждане на бизнеса

 акви мерки предприема местната власт за реализиране на гореспоменатите амбиции об€сниха инж. „анка  оралска, заместник-кмет на община Ѕургас по строителство, инвестиции и регионално развитие, и ¬еселина »лиева, главен архитект на града.

„ѕрез последните години, не само по наше мнение, Ѕургас се развива изключително динамично – подчерта  оралска. – јко допреди 10 г. наш приоритет бе възстанов€ване на инфраструктурата, ремонт на училища и детски градини и т.н., то сега за нас основен акцент е създаването на добра среда за развитие на икономиката и бизнеса.“

ќще през 2011 г. общината определ€ терен, неперспективен на пръв поглед, и го предостав€ на дружество »ндустриални зони. ќттогава то е претърп€ло сериозно развитие и в момента се радва на 16 реални инвеститора. ќсновната цел, ко€то си е поставила общината по отношение тази индустриална зона, е да предостав€ терени на по-облекчени услови€ и да осигур€ва необходимата инфраструктура за нуждите на бизнеса.

ѕо думите на  оралска, след изграждането на пътен възел, осигурил лесни€ достъп от јћ “раки€ до град Ѕългарово, е обособена още една индустриална зона – отново на общински терени. ¬ зоната вече са привлечени четирима инвеститори, а скоро се очаква начало на строителни дейности, като паралелно върви изграждането на инфраструктура – улици, канализаци€, токоподаване и т.н. „Ѕез начертана обща стратеги€ за развитие в дългосрочна прогноза н€ма как да преминем в следващите фази на реализаци€ на подобни проекти – сподели ¬еселина »лиева. – √рад Ѕургас е един от малкото в страната, който има общ устройствен план, одобрен от общински€ съвет през 2011 г.“

—поред не€ устройствени€т план е дал възможност територии, които преди са били изоставени, да предостав€т възможности за развитие на нови дейности. Ќа базата му е разработен и интегриран проект за възстанов€ване и развитие на града, определил зоните на въздействие и възможностите за привличане на инвестиции в т€х.

—ледва: »“ образованието в Ѕургас

1 2
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас