Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
04 апр
2017
 
 

Божана Маринова стана главен директор „Човешки ресурси“ в Софтуер Груп

Маринова ще отговаря за развитието на човешките ресурси на компанията в 9 държави.

2837 прочитания

От март 2017 г. Божана Маринова вече е главен директор „Човешки ресурси“ в Софтуер Груп, като досега нейната позиция бе мениджър „Човешки ресурси“ в софтуерната компания.

От март 2017 г. Божана Маринова вече е главен директор „Човешки ресурси“ в Софтуер Груп

Божана Маринова работи в Софтуер Груп от септември 2015 г., а оттогава броят на служителите в компанията е нараснал с повече от 150%, достигайки над 350 души на глобално ниво. Само в София екипът се увеличил от 96 до над 200 служители, нови работни места са открити също в Гана, Индия, Кения и Мексико, където компанията е създала локални HR екипи.

Прочетете още: Софтуер Груп с втори офис в България

Създадена в София през 2009 г., Софтуер Груп има регионални офиси в още 8 страни – Австралия, Гана, Египет, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините. Маринова играе ключова роля в процеса на цялостните структурни промени в Софтуер Груп. Сред тях са реорганизация на техническия отдел, създаване на нов отдел „Иновации“, както и откриване на офиси на компанията в България, Египет, Мексико и САЩ.

През годините Божана постигна много високи резултати и доказа своята лидерска роля в областта на човешките ресурси. Това показват и цифрите, и високата ангажираност на хората в компанията. Тя допринася значително за изграждането на атрактивна работна среда в Софтуер Груп, която успешно привлича и мотивира както млади таланти, така и професионалисти от най-високо ниво“, коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

На новата си позиция Божана Маринова ще определя глобалната стратегия на компанията за развитие на човешките ресурси. Тя ще отговаря за планирането, наемането и подбора на персонала, развитието на лидерството на глобално ниво, както и за програмите за социални придобивки на служителите.

Работата с екипи в 9 държави на 6 континента е голямо предизвикателство заради огромните разстояния, часовите разлики и, разбира се, междукултурните различия. Но ние гледаме на тези предизвикателства като на възможности. Това е страхотен източник на нови идеи и гледни точки и ни дава силна глобална експертиза с локален привкус. Софтуер Груп успява да поддържа висок процент на жените на ръководни позиции и висок процент жени служители като цяло“, заяви Божана Маринова.

Божана Маринова е магистър по „Клинична психология“ от Нов български университет и има над 14 г. опит в областта на човешките ресурси. Кариерата ѝ включва управленски позиции в различни организации като мениджър „Човешки ресурси“ в софтуерната компания FFW/Propeople, ръководител на отдел „Подбор на персонал“ в Българска пощенска банка и др.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас