Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
04 апр
2017
 
 

15 000 продадени MyKi устройства за първата четвърт на 2017 г.

2118 прочитания

15 хил. бр. продадени детски умни часовници MyKi и тракери за домашни любимци MyKi Pet в Европа за първото тримесечие на настоящата година отчита Алтерко Роботикс. По думите на Димитър Димитров, изпълнителен директор на холдинга Алтерко АД, целта на компанията е да достави 100 хил. устройства до края на 2017 г.

За сравнение през август 2016 г., 6 месеца след пускането на първата версия на детския часовник, Алтерко отчете 10 хил. продадени продадени броя. През септември пък бе представен и продуктът за следене на домашни любимци.

Прочетете още: Алтерко оборудва кучета-спасители на БЧК с проследяващи устройства

От компанията споделят още, че в момента са „финалната права в търг на голям телеком оператор“ за над 500 000 устройства от линията MyKi, които ще се доставят до 2020 г. Също така, според Алтерко, детският часовник е е едно от най-продаваните смарт устройства не само в България, но и в Хърватия през мрежата на T-mobile.

Последната новост около MyKi Pet пък е, че вече притежава сертификат FCC, с което става възможно предлагането му в САЩ. Очакваният старт на продажбите е в средата на месец април тази година.

До края на 2017 г. компанията планира да пусне на пазара и още няколко устройства под марката MyKi.

През 2016 г. нетната печалба на холдинга се е увеличила с над 50%, което е значително над заложеното в годишния план. Окончателните финансови данни за годината ще бъдат обявени в края на месец април.

MyKi са детски часовници, които служат едновременно като GPS, GSM и часовник и помагат на родителите да се чувстват по-спокойни за безопасността на децата си. Устройствата работят със SIM карта, чрез която се свързват със смартфоните на родителите. Така те могат да наблюдава локацията на детето си във всеки един момент през безплатно мобилно приложение. В момента на пазара има два модела на часовника: MyKi Watch и MyKi Touch. За една година са са доставките на първия модел възлизат на 50 хил. бр.

МyKi Pet пък тракер за животни и един от най-леките, налични на световния пазар в момента – 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация, GPS, LBS и Wi-Fi, като е и едно от малкото подобни устройства, предлагащи локализация на закрито. Продуктът предлага за обучаване на животното да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас