“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет на нещата
03 апр
2017
 
 

»нтелигентен оперативен център на Huawei управл€ва умни€ град

 омпани€та демонстрира решени€ за умна градска среда в —офи€ “ех ѕарк

5675 прочитани€

¬ладимир ¬ладков

”правление на ц€лата градска среда от едно м€сто, бързо пренасочване на полицейски сили, линейки и пожарни коли към дадено произшествие, интелигентно управление на камерите за виденаблюдение, мониторинг на използваната от града електроенерги€. ¬сичко това се осъществ€ва от интелигентен оперативен център (IOC), разработен и внедрен от Huawei. –ешението е част от богатото портфолио на компани€та за интелигентни€ град, което Huawei ще демонстрира утре, 4 април, в специално оборудвана зала, изградена в иновационни€ форум „ƒжон јтанасов“ в —офи€ “ех ѕарк.

Huawei демонстрира решени€ за умна градска среда в —офи€ “ех ѕарк

ѕрочетете още: ƒнес започват продажбите на смартфон флагмана Huawei P10 у нас

»нтелигентни€т оперативен център осигур€ва ефективно използване на градските ресурси, като екипът в центъра е улеснен от интуитивни€ графичен потребителски интерфейс и вградени€т аналитичен софтуер за автоматична реакци€. ÷ентърът може да играе и рол€та на диспечер за пренасочване на линейки, пожарни автомобили и други ресурси.

 омпани€та показва и „преносима верс舓 на подобен център за реакции при спешни случаи, базиран на технологи€та eLTE. ѕренас€ни€т в кола център се разгръща само за 15 минути и покрива район с радиус над 6 км, обслужвайки до 100 потребители едновременно.

—март градско осветление с датчик и LTE шлюз

ƒемонстрационната зала на Huawei включва още единен облачен модел за всички градски административни услуги, както и системи за осигур€ване на широколентова свързаност (фиксирана и мобилна), така че всички жители на дадена община да имат достъп до електронните услуги на градската управа.

—март образованието също е важна част от системите на компани€та. „рез реализаци€ на тази платформа всеки потребител ще може да се обучава през вс€какво устройство – таблет, смартфон или компютър, независимо дали е в класната ста€, в дома си или дори в автобуса.

—пециална секци€ е отделена на интелигентното IoT базирано градско осветление. —истемата на компани€та включва LED базирани лампи, свързани в mesh мрежа, и разполагащи с датчик за отчитане на осветеността. »нтелигентен шлюз, управл€ващ над 100 обекта, разполага с два вида антени – за 4G (LTE) свързаност и за Zigbee. —вързаността позвол€ва дистанционно управление на €ркостта на вс€ка лампа (4 степени), както и работата й според наличието или липсата на трафик, пешеходци и др. сценарии. ѕо този начин градът може да намали разходите си за градско осветление с до 80 на сто. ќсвен това редица потребители вече са отправили запитвани€ за вграждането в лампите на датчици за засичане на замърс€ването на въздуха.

—март градско осветление с датчик и LTE шлюз

—истемата на Huawei управл€ва ц€лото улично осветление в интелигентни€ град

— екологи€та са свързани и решени€та на Huawei за енергетиката. “е включват както умни IoT електромери, подаващи сами показани€та си през eLTE връзка, така и системи за автоматични съобщени€ в електроразпределителна мрежа на енергийните дружества.

–ешени€та на Huawei за смарт грид

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас