Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
03 апр
2017
 
 

Сирма БК в класация на ТОП доставчици на решения за мобилно банкиране

2592 прочитания

Сирма Бизнес Консултинг (Сирма БК) е включена в престижната класация Top 10 Mobile Banking Solution Providers за 2017 на щатското списание Banking CIO Outlook. Компанията е сред водещите разработчици и интегратори за решения в банковия сектор в България и региона.

Софтуерната фирма предлага иновативни мобилни и уеб приложения за смартфони и  иновации в мобилното банкиране и помагат на банковите институции да извършат цялостна дигитална трансформация на операциите си.

Петър Алексиев„Повече от 20 години нашите опитни екипи работят в тази област и дават съвременни решения на банковите институции, които гарантират сигурност от най-висок клас, сподели Петър Алексиев, директор направление "Мобилно банкиране" в Сирма БК. Вярвам, че мобилното банкиране е бъдещето, защото спестява време и значително подобрява клиентското изживяване. В нашите решения се включват управление на базови функционалности като създаване на цялостни клиентски профили, движения и справки по сметки, защитени със солиден ПИН базиран механизъм за сигурност. Те дават възможност на всеки потребител да получи целия спектър от банкови услуги, ползвайки удобно мобилното си устройство.

Прочетете още: ИТ аутсорсинг компанията TSD Services e Топ ИКТ Работодател на 2016 г.

За да се справи с повишените изисквания на съвременната банкова система, Сирма БК предлага MBank Native Apps канал. Проектиран за работа с всеки модел смартфон, таблет или фаблет, използващи Android, iOS и Windows Phone, приложението използва данните за гео-локализация и навигация, давайки възможност за проактивно клиентско обслужване и банкиране. Клиентите получават банкови справки посредством богат потребителски интерфейс, включващ графики с висока резолюция, при гарантирана висока степен на сигурност.“

Алексиев допълни, че в решенията на компанията има интегрирани мобилни токени, за да се подсили сигурността и да се персонализира комуникацията. Според Петър Алексиев, разнообразната функционалност и API с отворен код дават възможност на приложенията на Сирма БК да се интегрират бързо и в широк спектър решения, подходящи за търговски и финтех компании. Той даде пример с MBank SMS канал, който улеснява банкирането за потребители, които нямат интернет достъп, а каналът базиран на WAP браузър, улеснява банкирането, без да се налага инсталиране на допълнителен софтуер. Един от най-новите проекти на Сирма БК е решението за Allianz Bank Bulgaria, което представлява съвременна банкова платформа за мобилно банкиране, създадена, за да удовлетвори растящите нужди на банката в този сегмент. Като часто от проекта ANI (Allianz New Image), насочен към модернизиране на банковите операции, банката реши да включи мобилно банкиране с голям брой функционалности, за да управлява големия брой притежатели на сметки. Сирма БК е имплементирала MBank с набор от операции, включващи заявка за баланс, трансфери и плащания, предлагайки опростено решение за по-удобно банкиране. Според Алексиев, тази инициатива е променила драстично бизнес резултатите и клиентската удовлетвореност.

Компанията работим и върху въвеждането на биометрично разпознаване - нововъзникваща технология, която позволява да се елиминира кражбата на самоличност и гарантира сигурност при въвеждането на пароли. Като пример за тази технология са логването с пръстов отпечатък, сканирането на ретината, разпознаване на глас и говор.

Друга интересна възможност се предлага при мобилните плащания с QR код. Те предоставят възможност на смартфоните да сканират изображения и баркодове, за да се плащат фактури. Следващото поколение мобилни приложения и решения ще включват гласови и чатботове с вграден изкуствен интелект, които ще помагат на потребителите с банкирането и запитванията.

Решенията на Сирма БК за мобилното банкиране са насочени освен към приложенията за смартфони, и към широк спектър от устройства - таблети, преносими и други умни IoT устройства. Компанията работи усилено и в сегмента B2B услуги, за да предложи възможност за P2P операции в мобилните приложения, като намали посредниците при разплащания и фактуриране, посочват от софтуерния разработчик.

Миналата година Сирма Бизнес Консултинг се класира на първо място в българската класация "ТОП ИКТ Работодател" в категория „Малки компании до 50 служители“. Инициативата е съвместен проект на ICT Media и JobTiger.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас