Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
03 апр
2017
 
 

Siemens и SAP със съвместно решение за енергийния и комуналния сектор

2029 прочитания

Споразумение за глобално партньорство за предлагане на системата EnergyIP за управление на данни от „умни” измервателни системи подписаха Siemens и SAP. От двете компании обясняват, че сътрудничеството има за цел да отговори на изискванията на клиентите за дигитални бизнес модели в енергийния и комуналния сектор.

Решението, разработено от Siemens, ще се предлага директно от SAP под името Meter Data Management by Siemens се очаква да излезе на пазара през второто тримесечие на 2017 г. Като част от споразумението компаниите планират да продължат сътрудничеството си с цел изграждането на основа за следващо поколение бизнес модели, които ще подпомагат участниците на енергийния пазар.

Прочетете още: Siemens изпробва успешно „принтирани“ лопатки за газови турбини

От там допълват, че новите бизнес модели са фокусирани върху надеждна и ефективна доставка на енергия в условията на преминаване към по-децентрализиран енергиен пазар. Съвместното решение е предназначено да помага на комуналните компании да интегрират създаваните в реално време данни от свързаните измервателни уреди и сензори, за да осигурят по-добра цялостна картина и контрол за всички производители и потребители на енергия – от големи електроцентрали до микро мрежи.

“Нашата платформа за умни мрежи EnergyIP в комбинация с предлаганите от SAP софтуeрни решения SAP for Utilities ще достигне до почти половината от всички енергийни комунални фирми по света и ще даде на клиентите ни интелигентни инструменти за практическа употреба на данните в съвременния свят, движен от информацията – коментира Томас Цимерман, главен изпълнителен директор на бизнес звеното на Siemens за цифрови мрежи. – Дигиталните бизнес модели ще бъдат ключов фактор за промяна на енергийната система.”

SAP определя това сътрудничество като уникална възможност за нашите клиенти да се възползват от знанията и ноу-хауто на два от лидерите на пазара за IT/OT интеграция – коментира Хенри Бейли, глобален вицепрезидент на SAP Utilities. – Достъпът в реално време до данни от умни устройства в комбинация с клиентска и търговска информация ще помогне на доставчиците на комунални услуги да имат цялостен поглед върху техните клиенти и технически устройства. Очакваме всичко това да промени комуналните услуги в бъдеще.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас