Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
03 апр
2017
 
 

Българският разработчик Binovis пусна патентована pay per call система

2835 прочитания

Winblid е най-новата разработка на българската фирма Binovis ("Биновис"). Услугата представлява комбинация между търсачка, каталог и телефонна pay per call система, в която рекламодателите заплащат само за ползотворни разговори към тях (разговори продължили определено време), а крайните потребители, ползващи системата, могат да спечелят.

Логото на Winblid

Според Мартин Грозев, маркетингов директор и управител на Binovis, световните маркетингови анализатори са на едно мнение за pay per call системите, а именно, че те са с най-добра възвращаемост на инвестицията (ROI- return on investment). Според проучване на Google, с навлизането на смартфоните, 70% от потребителите предпочитат да се обадят на съответния търговски обект, пред това да влязат в сайта му. Грозев коментира, че е налице „ситуация win-win, при която търговските обекти заплащат справедливо за свързалите се с тях потребители, а те получават шанс за печалба и косвено помагат, като при всяка печалба Winblid прави дарение за каузите на Българската Коледа“.

Прочетете още: Платени приложения стават безплатни всяка седмица в Google Play Store

Достъпът до Winblid е чрез интернет сайт, но има и приложение за мобилни устройства с операционна система Android. Разработва се и приложение за операционната система iOS на Apple, която се очаква да бъде достъпна за потребители до края на месец април.

Чрез партньорството с Google, Winblid предоставя възможност на рекламодателите на услугата да се сдобият и свържат с тези клиенти, които, чрез ключови думи и категории, търсят и желаят да се свържат с конкретен сектор или услуга.

Иновативното е, че pay per call системата на Winblid дава възнаграждение на този, който се обажда и прави дарения за каузи. Създаден е модул за защита, който предпазва системата от спекула и предотвратява опити за получаване на некоректно възнаграждение. Когато потребител използва системата на Winblid, за да се свърже с конкретен обект, той трябва да бъде петия поред, провел разговор с продължителност над определени секунди/време, за да получи възнаграждение.

Системата е патентована в Патентното ведомство на България и има подадена заявка към Европейско патентно ведомство за световен патент.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас