Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
03 апр
2017
 
 

HPE обмисля да придобие Veeam Software?

2045 прочитания

Hewlett Packard Enterprise (HPE) разглежда възможността да придоби доставчика на решения за бекъп и възстановяване на информация в центрове за данни Veeam Software. Информацията не е потвърдена, но бе споделена от доста медии през последните дни.

The Register се позовават на анонимен източник, допълвайки че HPE гледа на потенциалната сделка като на възможност да подкрепят собствените си предложения в тази сфера. В свое скорошно изследване Gartner постави Veeam в квадранта на лидерите, докато HPE бе позициониран сред „Претендентите“ (Challengers).

Прочетете още: HPE заделя $1 млрд., за да замести продукти на EMC

Според изданието последната година е доста успешна за швейцарската софтуерна компания. За 2016-та тя е увеличила клиентската си база с 50 хил., а корпоративните лицензи са нараснали с 57 на сто.

Междувременно HPE започна ударно настоящата година със сделки по придобиване на доставчика на хиперконвергирана инфраструктура SimpliVity за 560 млн. долара и разработчика на решения за мрежова сигурност Niara. През март пък бе обявено поглъщането на Nimble Storage за 1,2 млрд. долара.

Според анализатори придобиването на Veeam ще излезе по-скъпо отколкото изброените сделки. Оборотът на компанията е за 2016 г. е 607,4 млн. долара, което според The Register, означава че търсената сума може да е в диапазона 1,5-2 млрд. долара. Разбира се, нещо подобно в реда на нещата за компании от калибъра на HPE, която напоследък активно търси възможности за ръст – както органичен, така и чрез придобивания.

От HPE и Veeam засега не коментират слуховете.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ МЕНИДЖЪР НА ГОДИНАТА
Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Започна регистрацията за конкурса „ИТ мениджър на годината“

Наградите на списание CIO и сдружението „Клуб на ИТ мениджърите в България” се дават за значителни постижения в областта на управлението и развитието на информационните технологии.
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас