“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
31 мар
2017
 
 

“им ¬»∆ЏЌ открои основните тенденции при ERP решени€та за млади фирми

2973 прочитани€

«асилен интерес към системите за управление на бизнеса от страна на малки и стартиращи отчита родната компани€ “им ¬»∆ЏЌ Ѕългари€. ¬ъпреки че решени€та от клас ERP (Enterprise Resource Planning) традиционно се внедр€ват в големи производствени предпри€ти€, търговски вериги и банки, навлизането на облачните предложени€ през последните години ги прави по-достъпни и за малки фирми.

„ќт началото на годината наблюдаваме увеличаване на запитвани€та от подобни организации за онлайн верси€та на предлагана от нас система за управление на бизнеса – сподел€ јнастас Ўопов, мениджър Ѕизнес консултиране в “им ¬»∆ЏЌ Ѕългари€. – ѕускането на пълноценна ERP система в онлайн вариант, предлаган като абонамент, прави много по-достъпни предимствата на този клас решени€ за малките фирми и това вече се оцен€ва положително от пазара.“

ѕрочетете още: “им ¬»∆ЏЌ дефинира пет тенденции за пазара на бизнес софтуер

—пециалистът описва ключовите предимства, които ERP системите могат да донесат на малки€ бизнес:

1. Ќезависимост от местоположението

ћалки фирми все по-често разполагат с мобилни екипи, които не работ€т заедно в едно физическо пространство, отчитат от “им ¬»∆ЏЌ. “ози подход си има редица предимства и удобства, но създава и н€кои проблеми по координаци€та и споделеното използване на фирмените информационни ресурси. —поред компани€та облачните ERP системи могат да решат тези предизвикателства, създавайки една централизирана среда за сподел€не на бизнес информаци€ и управление на ресурсите на фирмата.

2. –астеж на бизнеса

¬се повече стартиращи предприемачи, особено от технологични€ бранш, започват своите нови проекти с иде€та за бързо разрастване и макар в началото екипът им да е от н€колко служители, те се стрем€т да планират дългосрочно развитието на компани€та си. ќнези, които преминат през трудните първи години от съществуването на бизнеса си, пък често се сблъскват с редица проблеми, свързани с разрастването на организациите. —поред Ўопов онлайн ERP решени€та „позвол€ват още от начални€ етап на съществуването на компани€та, т€ да се развива подредено и хармонично, залагайки основите за бъдещото си разрастване“.

3. —пест€ване на ресурси

’арактерно за малките фирми е, че често те не разполагат с достатъчно средства, н€мат достатъчно служители и всеки член на екипа им се занимава с множество различни типове дейности. »зползването на ERP система може да спести значителни финансови и времеви ресурси, които организаци€та може да съсредоточи в своето развитие, подчертават от “»ћ ¬ижън.

4. —калируемост

ћодерните ERP решени€ работ€т на модулен принцип и една малка организаци€ може да започне да използва такава система, без да инвестира в пълната й функционалност, посочват от родни€ интегратор. “е позвол€ват добав€не на различни модули и функции – за финанси, търгови€, производство и други – в процеса на своето разрастване, без това да натоварва излишно бюджета ѝ в началото. —ъщо така използването на облачна верси€ на ERP системата пък спест€ва на фирмата разходи за сървъри и друго оборудване, както и за »“ персонал.

5. «ащита и надеждност

ћалките фирми често не разполагат със свободни ресурси за скъпо – струващи системи за сигурност или специалисти в тази област. »зползването на н€ко€ от водещите ERP системи им предостав€ една защитена и надеждна среда, за чи€то сигурност се грижат специалистите от екипа на доставчика на облачната услуга. ѕо този начин критичната за бизнеса информаци€ и приложени€ са много по-добре защитени, отколкото ако екипът съхран€ва работните файлове на личните си компютри или в н€ко€ безплатна платформа. „¬ добавка фирмата може да разчита на 24-часова поддръжка и резервирана свързаност в професионален център за данни“, заключва јнастас Ўопов.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас