Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
31 мар
2017
 
 

Samsung Pay става част от Visa Checkout

2284 прочитания

Стратегическо партньорство за внедряване на услугата Samsung Pay обявиха от Visa и Samsung. Технологията ще е достъпна за търговски обекти, които използват Visa Checkout.  

Samsung Pay използва идентификация с пръстов отпечатък на мобилното устройство. Това превръща потребителското пазаруване в опростено преживяване като премахва неоходимостта от въвеждане на картовата информация, детайлите за фактуриране или пък тези за доставка всеки път, посочват от Visa. Потребителите на Samsung устройства ще могат да натиснат кобрандирания с Visa Checkout и Samsung Pay бутон и при докосване на сензора за пръстова идентификация разплащането ще започне веднага, без да има нужда от въвеждането на потребителско име и парола при всяка покупка.

Прочетете още: Почти половината от POS терминалите в България са безконтактни

Като краен ефект от партньорството от компании очакват повишаване на процента на клиентите, които извършват разплащания през сайтове на търговците, както и ще се улесни самият процес на покупка онлайн. Чрез сътрудничеството си с Visa, Samsung Pay ще предостави на електронната търговия същия опростен процес на разплащане, който предлага и при мобилните устройства.

„Развълнувани сме, че ще си партнираме с Visa по предоставянето на възможността за лесно, бързо и сигурно разплащане на милионите потребители на услугата Samsung Pay с техните мобилни или стационарни устройства – споделя Инджонг Рий, главен технически директор на бизнеса с мобилни комуникации в Samsung Electronics. – Нашето сътрудничество носи ползи не само на потребителите на Samsung Pay, но и на стотици хиляди онлайн търговци, които търсят ефективни начини за повишаване на процента на всички посетители, които извършват разплащания през сайта им.”

„При наличието на отворени платформи като Visa Checkout, които са достъпни на стотици хиляди сайтове за търговия, и компании като Samsung, които виждат ползите от опростения процес на разплащане както за потребителите, така и за търговците, дните на попълване на дълги формуляри и запаметяване на потребителски имена, за да се направи покупка, постепенно намаляват – посочва Джим Маккарти, вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ във Visa Inc. – Щастливи сме да разширим обхвата на Samsung Pay, който до момента включваше само мобилния свят, като предоставим същите ползи и на онлайн търговците.”

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас