Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Системи и решения
28 мар
2017
 
 

Практикер България утрои продажбите си с нова платформа

3177 прочитания

Нова платформа за онлайн пазаруване внедри IBM България във веригата хипермаркети за дома и градината Практикер. Системата е базирана на SAP Hybris и осигурява на потребителите персонализирано онлайн и магазинно обслужване за асортимент от над 40 хил. продукта. Благодарение на платформата, продажбите в интернет и при пазаруване на място се утрояват, отчитат от Практикер България.

Търговската верига се е спряла на IBM Global Business Services за партньор, който да изгради многоканална (omnichannel) платформа за онлайн и физически продажби. За пет месеца е внедрено интегрирано уеб-базирано решение за управление на бизнеса. То обхваща миграцията на данните и изграждането на онлайн каталог от около 10 хил. продукта. Новата платформа е напълно интегрирана с основните бизнес системи на Практикер, като складиране, пакетиране, логистика и поръчки.

Системата позволява на компанията в рамките на часове да осъществява промени в цените, да обявява нови промоции на продукти и да стартира нови маркетингови кампании.

Прочетете още: SAP IS Retail осигурява ефективно вземане на решения в Mr.Bricolage БГ

От премиерата на уебсайта преди седем месеца досега той е посетен от над 750 хил. уникални потребителя. Онлайн трафикът е нараснал тройно – от 1500 до 5000 посещения на ден. През същия период месечните продажби, онлайн и на място, са се увеличили почти три пъти, като средната стойност на трансакциите също се е повишила, отчитат още от Практикер България.

„Днес ние сме в състояние да адаптираме всяка поръчка към специфичните нужди на индивидуалния клиент и това се превърна в наше конкурентно предимство. Можем също да създадем индивидуализирана оферта, която чрез съответен линк да е свързана с допълнителните услуги, от които клиентът може да се нуждае - като сглобяване или транспорт – обяснява Калин Георгиев, началник на отдел Електронна обработка на данни в Практикер България. – Разширените функции на новата платформа за електронна търговия в съчетание с експертните съвети на IBM Global Business Services ни помогнаха да станем по-конкурентни и доведоха до увеличаване на продажбите и печалбата."

„Търговията на дребно се променя постоянно под влияние на новите технологии. Наблюдаваме все по-голяма диверсификация на нуждите на клиентите, по-остра и глобална конкуренция и много по-независими потребители – споделя Игор Правица, директор на IBM България. – Радваме се, че IBM помага на Практикер да взима решения, основаващи се на анализа данните за пазара и потребителите в реално време. По този начин компанията отговаря адекватно както на нуждите на своите клиенти, така и на своите бизнес цели за постигане на дългосрочен успех.“

През 2014 г., Videolux Holding придоби българския клон на германската верига за дома и градината. Практикер притежава 9 хипермаркета – два в София и един в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и Велико Търново.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас