Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ERP, CRM, BI
27 мар
2017
 
 

Microsoft, Tableau и Qlik са в квадранта на лидерите на Gartner за BI

2689 прочитания

За втора поредна година Microsoft, Tableau и Qlik са единствените три компании, включени в т.нар. Магически квадрант на анализатора Gartner за предлаганите от тях решения в сферата на бизнес анализите.

Класацията включва 24 от водещите софтуерни решения за бизнес анализи (BI – Business Intelligence) в света, оценени по множество показатели в направления като инфраструктура на системата, управление на данните, анализи и визуализации, споделяне на информацията, насърчаване на сътрудничество и много други.

Прочетете още: Gartner очаква 2,7% ръст на световния ИТ пазар през 2017 г.

„Tableau променя изцяло начина, по който потребители без познания в програмирането могат да достъпват, обработват и анализират информацията, която им е нужна в ежедневната работа. Системата е лесна за използване и подходяща както за редови служители, така и за ръководството на компаниите и може значително да улесни взимането на стратегически решения за бизнеса“ - разказва д-р Валентина Протопопова, експерт в българската компания Тим ВИЖЪН България, която е представител на Tableau у нас.

От компанията обясняват още, че признанието е следствие на непрестанните усилия на екипа ѝ за подобряване на съществуващите и добавяне на нови функционалности. През последните години са довели до значителен ръст при клиентите на системата и в крайна сметка – до нейната лидерска позиция в този бързо развиващ се технологичен подсегмент.

От Microsoft подчертават че за втора година посочени за лидер в сегмента и са разположение най-вдясно на координатната система. Също така компанията отчита и десет години присъствие в квадранта.

Qlik пък отброява седма поредна година в сегмента а лидерите на Gartner за BI сферата. Сред последните новини около компанията са придобиването ѝ от Thoma Bravo за 3 млрд. долара.

От анализаторската компания подчертават, че Магическият квадрант не трянва да се разглежда отделно от цялостното изследване. То е налице на сайта на компанията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас