Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
27 мар
2017
 
 

Mastercard и Junior Achievement ще срещнат ученици с хуманоиден робот

2269 прочитания

Възможността за среща на живо с роботa-хуманоид Pepper ще получат най-добрите участници в ученически конкурс за есе на Mastercard и Junior Achievement (Джуниър Ачийвмънт) България. „Дигитализацията и аз. Как технологиите помагат в ежедневието“ е темата, върху която могат да разсъждават гимназисти на възраст от 14 до 18 години.

Конкурсът се провежда по случай Световната седмица на парите и стартира в Деня на финансовата грамотност. Mastercard представя пред учениците каква е ролята на електронните разплащания при управлението на паричните средства с подкрепата на Junior Achievement и техния проект FIQ, в който компанията за финансови услуги е един от бизнес партньорите.

Прочетете още: Срокът за подаване на кандидатури в конкурса Моят 3D свят е 17 май

Състезанието бе представено от Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България и Македония и Джеймс Йоловски, мениджър Програми за финансова грамотност в Junior Achievement България.

„Ние вярваме, че бъдещото развитие на технологиите е в сърцата, умовете и ръцете на младите – те трябва да вдъхновяват разработването на иновации и приложението им в ежедневието – сподели Ваня Манова. – Затова, съвместно с Junior Achievement, инициираме ученически конкурс, който ще провокира интереса към иновациите и дигитализацията. Очакваме с нетърпение да видим тяхната визия по темата.“

„Радваме се, че имаме възможност да подкрепим Mastercard в тази инициатива. Вярваме, че младите са важен двигател на промените и потребител на новите технологии. Затова с удоволствие ще се запознаем с представата им за това как дигитализацията променя света, в който живеем“, допълни Джеймс Йоловски.

За да участват в конкурса, учениците трябва да изпратят текст с обем до 2 страници до 11 април 2017 г., на адрес: ja.bulgaria@jabulgaria.org. С пълните условия може да се запознаете на фейсбук страниците на Mastercard и JA България, както и на официалната интернет страница на JA България. Срещата с роботa Pepper ще се състои в демо зоната на Mastercard по време на технологичния форум Web.it в края на април тази година, който ще събере на едно място иновации от цял свят. За авторите на трите най-високо оценени есета са предвидени допълнителни награди.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас