Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
27 мар
2017
 
 

Сирма пусна iOS версия на мобилно си приложение за диабетици

Приложението Diabetes:M предлага iOS версия с абонаментен план без рекламни съобщения

2737 прочитания
Страница 1 от 2

Дългочаканата iOS версия на мобилното приложение Diabetes:M на Сирма Медикъл Системс вече е факт и може да се свали от Apple App Store. Това е най-популярното приложение на компанията, част от Сирма Груп, което има над 300 000 инсталации и повече от 50 000 активни потребители с устройства Android.

Приложението Diabetes:M предлага iOS версия с абонаментен план без рекламни съобщения

Приложението улеснява болните от диабет при управлението на дневника за самоконтрол на диабета в движение. Решението помага за проследяване и документиране на всеки детайл и изследвания, свързани с диабета, хранене и дневен режим. Наскоро разработчиците са въвели значими подобрения на потребителския интерфейс.

Прочетете още: Сирма Груп с 3,7 млн. лв. печалба за последното тримесечие на 2016 г.

Новото iOS приложение е оптимизирано за работа с iPhone и таблетите iPad. Версията за iOS съдържа всички функционалности на Android приложението и според компанията тя вече се използва от хиляди диабетно болни потребители.

Приложението проследява почти всички аспекти на диабетното лечение и предлага подробни справки, таблици и статистика. Потребителят може да изпрати тези справки на своя личен или наблюдаващ лекар по е-поща. Инструментите, вградени в Diabetes:M, позволяват откриване на тенденцията за промени в нивата на кръвната глюкоза, изчисляване на базалния инсулин и бързодействащ инсулин/инсулинов аналог (болус), използвайки високоефективен и иновативен болус калкулатор.

Софтуерът предоставя база данни с хранителната стойност на групи храни, която позволява на потребителите да следят показателите на дневния прием на храна и свързаните показатели за определяне на болуса за съответното хранене, както и необходимото време за упражнения или движение. Има и опция за напомнящи съобщения, така че да не се пропуска поредната проверка.

Diabetes:M анализира стойностите на импортираните данни от различни глюкомери и инсулинови помпи посредством експортиране на файлове от съответните софтуерни системи за управление на диабетното състояние.

Всички базови функционалности са достъпни безплатно.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас