Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
22 мар
2017
 
 

MiTAC пуска у нас първата фитнес гривна с ЕКГ сензор

2030 прочитания

Фитнес гривна с ЕКГ сензор, пулсомер и технология на NASA пуска на пазара MiTAC. Според компанията моделът Essential MIVI 350 осигурява по-висока прецизност при измерването на сърдечната честота в сравнение с гривните със стандартен оптичен монитор (OHR). Разликата е, че ЕКГ точността се определя, като се измерва пулса директно от сърцето, а не от китката, както е при останалите гривни, които използват стандартния OHR метод.

Чрез натискането на ЕКГ сензора с пръст, в продължение на 2-10 секунди, потребителят може да измери сърдечната си честота. Достъпът до пълния набор от информация пък става чрез синхронизация с Android или iOS устройство.

MiVia Essential 350

Прочетете още: IDC предвижда бум при бизнес носимата електроника до 2 г.

След две минути отчитане, приложението показва подробна здравна картина, включително „реална възраст”, нивата на стрес на потребителя и дори нивото на енергия в организма, обясняват от компанията. Редовното записване на данни от сензорите означава, че потребителите могат да сравняват новите с предишни измервания. Това им дава възможност да вземат необходимите мерки и да подобрят общото си състояние.

Според MiTAC MiVia Essential 350 е първото преносимо фитнес устройство в потребителския сегмент, което използва NASA EMD (Empirical Mode Decomposition). Технологията позволява например по-добро следене на ритъма на дишане чрез ЕКГ сензора, на фона „шума“ от сърцето.

Космическата агенция използва EMD за да предвижда промени във въртенето на Земята, както и ефекта на природни явления като приливи и земетресения. Тази технология е от решаващо значение за космическите мисии и следователно трябва да бъде изключително точна.

MiVia Essential 350 се продава на цени започващи от 255 лева. Приложението MiVia Essential е безплатно и е съвместимо с iPhone iOS 8 и 9, както и Android 5 и 6.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас