“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
20 мар
2017
 
 

»нформационно обслужване отчете 1,45 млн. лв. печалба за 2016 г.

20,1 млн. са приходите на държавни€ системен интегратор за миналата година.

931 прочитани€, 0 коментара
—траница 1 от 2

ќбщи приходи в размер на 20,1 милиона лева за 2016 г. и годишна печалба от 1,45 млн. лв. е постигнала »нформационно обслужване, съобщиха от държавната » “ компани€.

ѕрез миналата година фирмата е сключила нови договори за системна интеграци€ на »“ услугите на ћинистерство на финансите за период от 3 г. ќсвен това т€ се занимаваше с компютърна обработка на данните от изборите за президент и вицепрезидент и от национални€ референдум, отговар€ и за поддръжка и развитие на интегрираната система »Ќ“–ј—“ј“ на Ќјѕ, както и за модернизаци€ на интернет портала на ћ¬–. ƒруги два договора, сключени от »нформационно обслужване през 2016 г., също са за 3-годишен период - за поддържане и експлоатаци€ на националната база данни „Ќаселение“ на √–јќ за период, както и за поддръжка на сървърна техника, прилежащо оборудване и информационни системи за ћќЌ. Ќа компани€та е поверена инвентаризаци€та и анализа на състо€нието на » “ инфраструктурата, информационните системи, услугите и регистрите в сектор „ѕравосъдие“ за ћинистерство на правосъдието.

¬ сравнение с бизнес плана си за 2016 г., »нформационно обслужване е постигнала ръст на печалбата от 8%, добав€т от компани€та, макар че през 2015 г. т€ реализира печалба от над 1,6 млн. лв. (по данни за класаци€та Computerworld » “ “оп 100) –азходите за 2016 г. са намалени с 2%, а увеличението на печалбата на база един служител е 8%, добав€т от системни€ интегратор.

ѕрочетете още: 31,4% ръст отчете проектни€т бизнес през 2015 г.

—тремейки се да привлече повече клиенти на своите електронни подписи, компани€та свали цените за издаването им (както на сами€ подпис, така и на електронните четци). ¬ резултат компани€та отчита повече приходи от продажби на е-подписи - с 13% повече за 2016 г. спр€мо 2015 г., а спр€мо 2014 г. – с 14%. Ѕро€т на издадените и подновени електронни подписи StampIt през 2016 г. е нараснал с 11% спр€мо предишната година и с 29% в сравнение с 2014 г., допълват от доставчика на удостоверителни услуги.

ѕрез миналата година »нформационно обслужване стана сертифициран партньор на SAP. ѕрез 2016 г. компани€та е инвестирала в обнов€ване на технологичното оборудване, включително в доставката на оборудване за защита от кибер атаки. ƒругата засилена инвестиционна дейност е в обучение на служителите. ѕрез миналата година над 100 експерти на компани€та са преминали през международно сертифицирани курсове и изпити за сертификати, включително по управление на проекти, моделиране и управление на бизнес процеси, програмиране, виртуализаци€ на » “ ресурси, мрежова и информационна сигурност и др.

1 2
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
ƒимитрина јпостолова, регионален мениджър  орпоративни продажби Ц Ѕургас, във ¬иваком:

ƒимитрина јпостолова, регионален мениджър  орпоративни продажби Ц Ѕургас, във ¬иваком:

“елекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
÷ифров офис от ново поколение:

÷ифров офис от ново поколение:

 ак да постигнем свободно движение на информаци€ и автоматизиране на процеси?
≈мил  итанов, —тарши консултант, ≈лит —офтуер:

≈мил  итанов, —тарши консултант, ≈лит —офтуер:

Ќ€кои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
»ли€  ръстев, директор ДѕродажбиУ на платформени решени€ в SAP Ѕългари€:

»ли€  ръстев, директор ДѕродажбиУ на платформени решени€ в SAP Ѕългари€:

—ъс SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ѕредимствата на облачните »“ услуги са достъпни за всеки бизнесѕредимствата на облачните »“ услуги са достъпни за всеки бизнес

ƒобромир “одоров е главен директор „ќблачни услуги“ на HeleCloud. “ой е бил съосновател и е управл€вал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. — опит в архитектурните решени€, сигурността и инженеринг на...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас