Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
20 мар
2017
 
 

Плащате на плажа със слънчеви очила на Visa

Прототипът на Visa демонстрира колко лесно ще плащаме някой ден

4080 прочитания

Терминалите за безконтактно плащане ви дават възможност да плащате за различни неща с вашия смартфон, така че на теория можете да ги ползват за плащане с всяка джаджа, която поддържа чип NFC.

Прототипът на Visa демонстрира колко лесно ще плащаме някой ден

Именно това илюстрира Visa на фестивала South by Southwest – прототип на слънчеви очила, чрез които да плащате безконтактно. Вграденият в очилата малък NFC чип е свързан с предплатена дебитна карта, така че с тях можете да плащате навсякъде, където този метод е достъпен.

Прочетете още: Смарт гривни на Visa ползваха гостите на Евровизия

„При демонстрацията на очилата всичко работеше перфектно, дори по-бързо отколкото Apple Pay, без да има нужда да чакам терминалът да приеме пръстовия ми отпечатък“, обяснява репортерът на IDG News Service Лия Ямшон.

Очилата са все още прототип и са част от непрекъснатите усилия на Visa да покаже, че технологията може да бъде внедрена много лесно. Слънчевите очила ще бъдат използвани от спортисти по време на Световната сърф лига в Австралия в края на този месец. Миналото лято Visa раздаде пръстени за безконтактни плащания на спортисти, състезаващи се на Олимпийските игри. Изборът на атлети за демонстрация на тези аксесоари не е случаен, все пак те нямат подходящо облекло с джобове, в които да сложат пари или своя смартфон.

Освен това технологията е водоустойчива. „Вече си мечтая да съм в луксозен курорт, да използвам моите слънчеви очила, за да си купя мохито на мокрия бар край басейна. Затова се надявам, че Visa скоро ще пусне тези модерни аксесоари и за по-широк кръг купувачи“, добавя Ямшон. Вижте повече в следващото видео:

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас