Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
20 мар
2017
 
 

Мариса Майер си тръгва от Yahoo с накърнена репутация

2460 прочитания

След приключването на сделката по продажба на основните интернет активи на Yahoo, нейният генерален директор, Мариса Майер, ще напусне поста, получавайки обезщетение в размер на 23 млн. долара. В документи, подадени от компанията до американската Комисия по ценни книжа и фондови борси, се говори, че управляващ на новобразувания холдинг, наречен Altaba, ще Томас Макърни, който е член на борда на директорите от 2012 г.

От Мариса Майер, която да поеме управлението на Yahoo заемаше висок пост в Google, се очакваше много, макар че анализаторите отбелязваха, че пред нея стои изключително сложна задача. За петте години ръководство на компанията Майер на успя да възстанови нейните загубени позиции при интернет услугите и да я направи пълноценен конкурент на Facebook или Google.

Мариса Майер

Прочетете още: Yahoo става Altaba след изкупуването от Verizon

Според аналитика Джеф Кейгън е възможно това изобщо да не е било постижимо. Той допълва обаче, че бившият кадър на Google не е разполагала с нужната квалификация, както и че бордът на директорите не ѝ е оказвал особена помощ.

Майер не успя да стабилизира финансите на Yahoo, която въпреки това за последните години придоби 53 компании за общо 2,3 млрд. долара. При това в повечето случаи разработките на техни продукти са били прекратени. Според анализатора в момента Майер на може да разчита на предложение да оглави друга едра компания.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас