Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
14 мар
2017
 
 

Дронове и продукти за умния дом на Security Expo 2017

2588 прочитания

От 15 до 18 март в Интер Експо Център (IEC) ще се проведе международната специализирана изложба Security Expo 2017. 40 фирми от България, Беларус, Китай и Турция ще покажат на посетителите продукти в областта на: пожароизвестяване, пожарогасене, видеонаблюдение, CLOUD инжинерство: IP и мрежи,ИТ и комуникации, контрол на достъп, биометрия, антитерористични средства, периметрова защита, защита на критична инфраструктура, алармени системи, бариери и паркинг системи, защита на пренос на данни, Big Data, М2М услуги, безпилотни авиационни системи (дронове) и др.

По време на Секюрити Експо ще бъдат показани различни видове дронове. На щанда на специализиран онлайн магазин за дронове Copter.bg ще бъдат изложени най-новите продукти в сферата на видеонаблюдението и сигурността, пожарогасенето, защитата на критична инфраструктура, опазването на селскостопански посеви и др.

Кадър от Security Expo 2015

Прочетете още: Security Expo 2016 с акцент върху дигиталните технологии

Ще бъде показана и безпилотната авиационна система (БАС), представена от Екопрогрес, която има предназначение за извършване на радиационно разузнаване на местност, търсене и откриване на източници от гама лъчения и картиране. БАС може да се разполага на безпилотно летателно средство без използване на специално оборудване.

Алтерко Роботикс ще покаже умните Wi-Fi релета Shelly 2 и Shelly 4Pro. С тях потребителите могат чрез своя смартфон или компютър да следят електроконсумацията в реално време, да пести енергия, да управлява ел. уреди, контакти, осветление и много други.

Мултифункционален биометричен терминал за контрол на достъп и отчитане на работно време ще бъде показан от традиционния изложител Полимекс. Фирмата ще демонстрира и нов модел високотехнологична банкнотоброячна машина, оборудвана с всички познати и допълнително разработени специализирани детектори за опознаване на банкнотите.

Инфрачервени мини камери за денонощно наблюдение са сред новите продукти на Ланком България. Новата функция "Smart" позволява преброяване на обекти, камерите са с водонепромокаеми алуминиеви корпуси, а в допълнение на това, много от тях са устойчиви и на удари.

NST Security Group LTD също ще представи на своя щанд нов продукт: безжични алармени системи с видео проверка Системите са френска разработка с европейски сертификат. Отличителният им белег са специалните видео-детектори за движение, които предават цветно видео напълно безжично.

На щанда на Писат Инженеринг посетителите могат да се запознаят с пожароизвестителни централи и детектори от ново поколение с умни функции, допринасящи за лесен, бърз монтаж и обслужване, достъпен за ползване от крайните клиенти интерфейс.

INSYS LOCK ще представи системи за заключване - електронни брави с дистанционно мобилно управление. На щанда на фирмата ще се демонстрира как работят електронните брави в мрежа и реално време. Проявяващите професионален интерес може предварително да заявят час за посещение.

Паралелно с изложението ще се проведе съпътстваща програма, чиято цел е да помогне на бизнеса за обогатяване на познанията в сферата на сигурността, обясняват организаторите. Експо Enterprise Europe Network ще проведе безплатни консултатации на фирми за възможностите за финансиране по европейски програми.

АНДИ-Л, ИНСАС, Полимекс, БОШ, NST Security Group и Сектрон пък ще представят нови продукти и решения в системите за сигурност в рамките на семинарната програма на Секюрити Експо 2017.

Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров” към Министерството на отбраната ще разкаже за категориите на сигурност на системи за видеонаблюдение за използване в приложения за сигурност - БДС EN 62676-1-1:2014. Българската асоциация „Труд, здраве, безопасност“ провежда лекция за правилния избор и комплектовка на лични предпазни. Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР представя нови изисквания към пожарната безопасност, имащи отношение към енергийната ефективност на сградите.

Международната специализирана изложба Security Expo традиционно се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи на България. Организатори са Българската търговско-промишлена палата и Интер Експо Център. За поредна година изложението ще се състои паралелно с Българска строителна седмица - форум за енергоефективно, екологично и функционално строителство.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас