Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
14 мар
2017
 
 

Пламен Вутов става регионален директор в Софтуер Груп

Той ще ръководи екип от над 60 души и ще отговаря за офисите на Софтуер Груп в Австралия, Индия, Филипините.

2961 прочитания

Пламен Вутов, който до март 2017 г. заемаше позицията мениджър за България на Софтуер Груп, е новият регионален директор за региона Азия-Тихи океан на компанията.

Пламен Вутов

От офиса на Софтуер Груп във Филипините Пламен Вутов ще отговаря за всички оперативни дейности в региона, като внедряването на решения и поддръжката на съществуващи клиенти, както и за изпълнението на търговските цели и развитието на компанията. Той ще ръководи офисите на Софтуер Груп в Австралия, Индия и Филипините, където работят общо над 60 души.

Прочетете още: Софтуер Груп с втори офис в България

„Изключително много се вълнувам от тази възможност. Регионът е атрактивен за нас, понеже има огромно разнообразие от клиенти и партньори, и виждаме невероятно поле за развитие в т. нар. сектор на финансово приобщаване (financial inclusion). Азиатският пазар е широко отворен за иновации и това ни дава конкурентно предимство заради иновативните решения, които Софтуер Груп предлага“, заяви Пламен Вутов.

Фокусът на Софтуер Груп в Азия-Тихи океан е развитие на присъствието и бизнеса на компанията в страни като Индия, Индонезия, Камбоджа, Малайзия, Мианмар, Папуа Нова Гвинея, Филипините, Шри Ланка и др.

„Пламен отлично познава компанията отвътре и пазарите, на които тя работи. Вярвам, че ще спомогне за допълнителното развитие на Софтуер Груп в региона. Според Световната банка икономическият растеж в Азия-Тихи океан ще бъде устойчив през следващите 3 години, но има силна необходимост от трансформиране на финансовия сектор с помощта на технологиите, за да бъде подобрено финансовото приобщаване. Ние сме там, за да работим именно в тази посока“, коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

Пламен Вутов работи в Софтуер Груп от 2012 г. Започва като ръководител на отдел „Управление на проекти“, отговаряйки за изпълнението на проектите на компанията на глобално ниво.

След това става мениджър за България, като управлява оперативно екипите в страната и помага за реализирането на търговските цели на Софтуер Груп от всички звена, свързани с оперативната работа.

Пламен Вутов има над 20 г. опит в ИКТ индустрията. Участвал е в изграждането на третия мобилен оператор в България – Vivacom, където е работил като директор „Продукти и услуги“. Професионалният му опит включва и позиции като мениджър „Бизнес развитие“ в Siemens и главен маркетинг директор в Max Telecom.

Софтуер Груп е глобална технологична компания, създадена през 2009 г., с централа в София, България. Екипът на компанията се състои от над 300 души. Освен централата в София, Софтуер Груп има регионални офиси в още 8 страни – Австралия, Гана, Египет, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините.

От създаването си досега компанията е реализирала повече от 400 проекта в над 60 страни. Сред клиентите и партньорите ѝ са Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, Световната банка, MasterCard Foundation, International Finance Corporation (IFC), ACCION International, VisionFund International и др.

ЕТИКЕТИ:
Софтуер Груп
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас