Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Перспективи
14 мар
2017
 
 

Фабрика на бъдещето представя MachTech&InnoTech Expo 2017

Роботи, софтуер от ново поколение и 3D печат променят облика на индустрията

3435 прочитания

Софтуерните приложения подобряват производствения процес, триизмерният печат превръща бързо новите идеи в готови продукти, роботите променят облика на индустрията. Ново поколение технологии, машини, инструменти ще представи тази година разрастващото се MachTech&InnoTech Expo. В „Интер Експо Център” между 4 и 7 април посетителите на изложението ще могат да видят напредъка на индустрията само за една година. Индустрията на бъдещето работи по-бързо, по-евтино, по-ефективно.

Софтуерните приложения подобряват производствения процес

Прочетете още: Ръст при изложителите на Вода София, Булконтрола и MachTech & InnoTech

За къде без софтуер 

Създаването на съвременните машини е немислимо без използването на иновативни технологии за създаване на различни компоненти.

Специализиран софтуер позволява изграждане на виртуален макет на фабрика още днес. Всяко работно място, от инструментите до оборудването, оживява с помощта на виртуални очила. Така навреме могат да бъдат оптимизирани процесите и да се постигне желаната работна среда. Благодарение на богатото портфолио за дизайн, визуализация и симулация от фирма „Солтех” става възможно да се вземе информирано решение за роботизация на процесите във фабриката.

Всички етапи на производствения процес включва цялостен продукт на „РапидПрогрес“. Постига се по-кратък период на конструиране, по-висока продуктивност и бързо извеждане на иновативни продукти на пазара.

Бързоразвиващата се роботизация изисква ускорено обучение на работещите. Затова фирма FANUC ще предложи образователен пакет за специалисти по промишлена роботика. Пакетът съдържа оригинален промишлен робот, камера с вграден в управлението на робота софтуер и 20 лиценза за Offline програмиране на роботи.

триизмерният печат превръща бързо новите идеи в готови продукти

3D свят

Фирма „СпейсКАД“ (SpaceCAD), фирма от „ДАВИД Холдинг“ АД, ще пренесе посетителите в света на 3D принтирането. Водещи софтуерни CAD/CAM решения позволяват оптимално управление на производството и 100% премахване на брака. Ще проследите на живо печат на сложни елементи от пластмаса и метал без инструментална екипировка, без CNC механична обработка, без леене, без електроди и ерозия.

“Технологика” допълва разнообразието от софтуерни приложения. Компанията ще предложи голям избор на цялостни софтуерни средства за 3D проектиране, симулиране, визуализация. Те помагат за лесното и бързо разработване на иновативни проекти, което е все по-голямо предизвикателство за индустрията.

Робот до човека

Специално на MachTech&InnoTech Expo посетителите на изложението ще могат да видят високоскоростен заваръчен робот от „Арамет”, проектиран да удовлетвори високите изисквания при електродъговото заваряване, отличаващ се с висока товароносимост и иновативен метод на работа. С шестсензорeн пакет се комбинират няколко операции и се постига високоскоростен, прецизен монтаж и интегриране на софтуерни инструменти.

Колаборативните роботи (коботи) работят рамо до рамо с човека. Те помагат за оптимизацията на процеси и разходи. Те са гъвкави, могат да се местят и използват за повече от един процес и позволяват на служителя да се фокусира върху по-сложни казуси.

Роботите променят облика на индустрията

Успоредно с MachTech&InnoTech Expo ще се проведат и 11-ото издание на единственото изложение във водния сектор у нас “Вода София” и младежкият инженерен форум „Аз, инженерът“.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас