“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
14 мар
2017
 
 

ZTE ще плати $900 млн. глоба за доставки на мрежово оборудване в »ран

1917 прочитани€

 итайски€т производител на смартфони и мрежово оборудване ZTE призна за нарушени€ на действащите в —јў ограничени€ по отношение на доставките на технологична продукци€ за »ран.  омпани€та ще тр€бва да плати 892 млн. долара глоба и още 300 млн. долара в случай на нарушение на услови€та на сключеното съглашение.

¬ъпреки че ZTE не е американска компани€ в мрежовото оборудване, което т€ е доставила за »ран, са присъствали и разработки на фирми от —јў. ћежду 2010 и 2016 г. общата стойност на тези компоненти е достигнала близо 32 млн. долара, об€виха от американското министерство на правосъдието.

ѕрочетете още: ZTE се върна към чертожната дъска за нови€ си телефон

—поред разследващите ръководството на компани€та е било информирано, че нарушава законите на —јў, като доставките са продължили и след като е станало €сно, че те за известни на властите. ¬ отговор в страната е въведена забрана за продажби на продукци€та на ZTE, ко€то по-късно е отменена.

 итайската организаци€ се задължава да сътрудничи за разследване на други възможни нарушени€. ¬ течение на три години работата на ZTE ще бъде следена от независима комиси€. ќсвен това през април миналата година в компани€та влезе в длъжност но изпълнителен директор, а през ноември бе назначен и ръководител по съблюдаване на правилата за износ.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас