Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
13 мар
2017
 
 

Daskal.eu вече позволява публикуване и продаване на съдържание

1313 прочитания, 0 коментара

 Нови функционалности, позволяващи на преподаватели да публикуват собствени статии, учебници, видеоклипове или други учебни материали, добави образователната платформа Daskal.eu. Според създателите на сайта, който на 8 март навърши една година, по този начин ученици, студенти и всеки друг заинтересован могат да получат достъп до ценни материали и едва ако имат допълнителни въпроси – да се запишат и за частен урок.

Друга новост в платформата е опцията учителят да записва уроци чрез виртуалната бяла дъска с нейните инструменти. В урока ще може да присъства само той и ще може да представи дадено учебно съдържание.

Прочетете още: Daskal.eu е приета в акселераторската програма на Facebooк

“Днес начинът, по който достъпваме и усвояваме знаения, се променя с бързи темпове. Вече има десетки онлайн и мобилни платформи за обучение. Информацията е навсякъде около нас и често е на един клик разстояние. Учениците нямат проблем с достъпа до нея, но става все по-важно определянето на нейната достоверност, критичното й оценяване и анализ – обяснява Калоян Кирилов, основател на образователния проект. – Затова и ролята на учителите, специалистите и в най-общ смисъл хората, притежаващи специфично знание си остава от важно значение. Целта на екипа на Daskal.eu е именно да улесним комуникацията на публиката с тези хора, използвайки най-новите онлайн технологии и в по-широк смисъл – да им дадем възможност да споделят по-лесно своите знания, както и да получат заплащане за това.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ТОП100 НА ТЕХНОЛОГИЧНИТЕ КОМПАНИИ


Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Тод Англин, Progress:  София има страхотна общност от софтуерни разработчициТод Англин, Progress: София има страхотна общност от софтуерни разработчици

Конференцията DevReach се завръща в София, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главният евангелист на Progress.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас