Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
10 мар
2017
 
 

Google Drive ще позволи поточно излъчване на файлове от облака

Нови функционалности в Google Drive, фокусирани върху корпоративните потребители, ще осигурят папки за работни екипи, регулаторно съответствие и други.

3414 прочитания

Потребителите на Google Drive ще имат възможност да виждат всички файлове, които са съхранили в облачната услуга на своя десктоп, без да се налага да ги свалят благодарение на нова функция, която Google обяви в четвъртък.

Нови функционалности в Google Drive, фокусирани върху корпоративните потребители, ще осигурят папки за работни екипи, регулаторно съответствие и други.

Наречена Drive File Stream, тя предлага показване на файловете на потребителя, който ги е качил там, на десктопа, а след това той ги сваля само ако има нужда от обработката им. По подобен начин работи функцията Dropbox Smart Sync, чиято бета версия бе представен наскоро.

Прочетете още: Пета българска компания в глобалната предприемаческа мрежа на Еndeavor

Google е разработила и други важни за предприятията функции в Drive. Team Drives е функция, която дава възможност на администраторът да създава споделени папки за групи от организационната структура на компанията си Vault for Drive пък позволява на компаниите да управляват запазването на данни и правните политики за това запазване на съдържание, съхранено от облачната услуга.

За да помогне на фирмите да преминат към Drive, Google придоби AppBridge, партньор, който улеснява миграцията на предприятията към услугата. Компанията предлага мигриращи услуги от източници като SharePoint, Exchange и файлово съхранение от системи в самите компании.

С тези новости Интернет гигантът се опитва да направи Google Drive по-привлекателен за потребители, които обмислят да въведат конкурентни услуги за синхронизиране и споделяне на файлове като Dropbox или Microsoft OneDrive for Business.

Team Drives е важно за предприятията, тъй като дава на администраторите възможност да създават споделени пространства за съхранение на групи, без да се налага конкретен потребител да притежава това облачно пространство или файловете да са споделени в него. По този начин ако някой член на екипа напусне, целият му принос към задачите остават на разположение на останалите членове на екипа.

Новите функции са част от пакета, обявени от компанията на нейната конференция Google Cloud Next в Сан Франциско. Google обяви и големи промени на услугата Hangouts и сериозно орязване на цените за облачни услуги.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас