Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Съхранение на данни
09 мар
2017
 
 

HPE заделя $1 млрд., за да замести продукти на EMC

3305 прочитания

Hewlett Packard Enterprise (HPE) планира да придобие доставчика на изцяло флаш базирани и хибридни продукти за съхранение на данни Nimble Storage за 1 млрд. долара. Целта е да бъдат подкрепени предложенията на компанията в споменатите две области.

Nimble Storage предлага конвергирани флаш инсталации, както и предвиждащ софтуер за доставка на ИТ услуги.. Те ще работят заедно с технологиите на 3Par, друга компания придобита от HPE, които също са насочени към доставката на услуги.

Прочетете още: 20-те най-големи технологични сделки, обявени през 2016 г.

Hewlett Packard Enterprise има нужда да подкрепи своето портфолио след като връзките ѝ с доставчика EMC, който вече е част от Dell Technologies. Придобиването на Nimble Storage се очаква да е стъпка в посока задържане на настоящите клиенти, както и привличане на нови.

Технологиите за предвиждащ анализ на компанията са насочени най-вече към средни и малки бизнеси, но също така съвпадат с фокуса на HPE върху центровете за данни, включително бази данни и високопроизводителни системи. Много от тези приложения се изпълняват директно в оперативната памет (in-memory) или на твърдотелни дискове, като софтуерът на Nimble помага за оркестрацията на ресурсите на флаш инсталацията.

Придобиването на доставчика ще даде на HPE корпоративно предложение от среден клас, допълващо нейното StoreVirtual решение за виртуализация, както и портфолиото на 3Par, споделя Патрих Мурхед, главен анализатор в Moor Insights and Strategy.

По думите на Антонио Нери, изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър на поделението Enterprise Group на HPE, компанията възнамерява да предлага InfoSight решението на Nimble за облачни приложения, машинно обучение и т.н.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас