Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
09 мар
2017
 
 

AMD си сътрудничи с Microsoft за отворена хардуерна облачна платформа

3559 прочитания

AMD обяви, че си сътрудничи за интегрирането на своя процесор от следващо поколение Naples с проекта Olympus на Microsoft. Последният има за цел да създаде хипермащабен облачен хардуер, както и нов модел на разработка на хардуер, с отворен код с общността на отворените изчислителни среди (Open Compute Project – ОСР). Партньорството между двете компании бе оповестено на Конференцията за отворени изчислителни среди в САЩ (2017 Open Compute Project U.S. Summit), проведен на 8 и 9 март.

Чрез приноса към дизайна на Olympus на много по-ранен етап в цикъла на разработка спрямо много други OCP проекти, AMD е имала възможност да се включи отрано в процеса на проектиране и да изкове едно дълбоко сътрудничество свързано със стратегическото интегриране на процесора Naples, обясняват от компанията.

Прочетете още: Изчисленията мигрират към периферията на мрежите заради IoT и 5G

Очакванията са, че производителността, мащабируемостта и ефективността, стоящи в основата на Olympus и Naples, ще актуализираният облачния хардуерен дизайн, така че той да може да се адаптира към изискванията на приложенията в големите за обработка и съхранение на информация.

“Следващото тримесечие AMD ще върне отново иновациите в центровете за данни и сървърните пазари с високопроизводителния х86 процесор Naples, проектиран съобразно нуждите на доставчиците на облачни услуги, и корпоративните OEM-и – каза Скот Ейлър, старши вицепрезидент корпоративни системи в AMD. – Днес ние се гордеем, че продължаваме нашата подкрепа за Open Compute проекта с анонса на нашето сътрудничество по проекта Olympus на Microsoft.”

“Сътрудничеството в цялата общност за отворен код е от най-голямо значение, за да движим бързо напред иновациите и да създадем жизнеспособна екосистема за проекта Olympus – сподели Кушагра Ваид, управител и водещ инженер в Azure Cloud Hardware Infrastructure на Microsoft. – Партньорството в проектирането, както нашето сътрудничество с AMD, показва как ранното и често взаимодействие с хардуерните иноватори може да доведе до проекти, които стигат по-бързо до пазара и предлагат гъвкавост и избор на крайния потребител.”

Naples предлага x86 процесорни ядра Zen (използвани и в потребителския чип Ryzen) в конфигурации до 32 броя. Достъпът до големи обеми оперативна памет и поддръжката на високоскоростни входо-изходни канали на едночипова SoC отличават новия процесор от всички останали продукти на сървърния пазар днес, уверени са в AMD. Първите Naples чипове се очакват през 2-рото тримесечие на годината, с масови наличности през втората половина на 2017 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас